Vremenska prognoza

petak, 04 jul 2014 15:09

Trash film festival uskoro u Gradišci

Trash film festival koji bi se uskoro trebao održati u Gradišci promovisan je u Splitu.  

Trash film festival uskoro u Gradišci

Trash film festival ima tradiciiju dugu devet godina. Riječ je o festivalu koji se održava u Varaždinu ,na kojem se prikazuju prvenstveno oni radovi u kojima se ističu atributi akcijskih, borilačkih, stravičnih i naučno-fantastičnih filmova. „To je svjetski festival, što znači da su filmovi od Argentine do Japana,Kanade iz cijele Evrope. Tresh kultura je izuzetno cijenjena u svijetu i samim tim je značaj festivala veći, jer pored svjetskog festivala koji je u Brelinu, ovaj u Varaždinu je drugi najveći u svijetu“ kaže Stojan Matavulj, organizator Trash film festivala.

Trash film festival je multimedijalni događaj zabavnog karaktera na kojem se pored promocije filmova priređuju koncerti i drugi zanimljivi sadržaji.Dio atmosfere koja vlada na tom festivala mogla se osjetiti na koncertu u Splitu.Sve to i više zahvaljujući Kulturnom centru moćiće vidjeti i publika u Gradišci. “Dogovorili smo sa orgnizatorima da Gradišku počaste sedmicom festivala koji će se održati 15-tog septembra.Tada ćemo imati koncert, te će prikazati 27 filmova koji su pobijedili na festivalu. Takođe će biti glumačka ekipa koja prati organizatore festivala” rekao je Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

Na festival koji će se održati u Gradišci pored prikazivanja fimova biće upriličen i koncert na kojem će kao i u Splitu nastupati varaždinski band.

Ove godine deveti festival održaće se u Varaždinu od 10. do 13. septembra,a konkurs na koji još pristužu filmovi iz cijelog svijeta otvoren je prvog aprila. “Do danas je pristiglo 240 filmova, što je i nas iznenadilo  i samo nam je potvrdilo kakav značaj festival ima u svijetu” istakao je Matavulj.

Ovaj festival svake godine u Varaždinu posjeti oko 3000 hiljade ljudi kažu predstavnici Turističke zajednice Varaždinske županije.

Pažnju bronih prolaznika i turista privukla je promocija festivala koja je održana u Splitu. Predstavnici Turističke zajednice grada Splita kažu da im je ovaj događaj upotpunio i obogatio sadržaj ovogodišnjeg ljeta. 

Organizatori Trash film festivala se nadaju da će publika u Gradišci prepoznati vrijednost ovog svjetskom festivala, a oni će se potruditi da uz zabavan i bogat program prirede događaj koji će svi pamtiti.     

Info+ kablovski kanal