Vremenska prognoza

sreda, 09 avgust 2017 14:22

Stanje bezbjednosti tokom jula na području Gradiške i Srpca zadovoljavajuće

U proteklom mjesecu zabilježen je pad evidentiranih krivičnih djela za 13 %, manji je broj narušavanja javnog reda i mira za oko 60 %, a evidentan je i pad saobraćajanih nezgoda za više od 13 %, izjavio je na konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave Gradiška Miloš Brkić.

Stanje bezbjednosti tokom jula na području Gradiške i Srpca zadovoljavajuće

Evidentirana su 32 krivična djela opšteg kriminaliteta i 1 iz oblasti privrednog kriminaliteta.Nadležnom tužilaštvu je podneseno 25 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv 22 lica. „Procenat ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela je iznad 78 posto, dok je rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu 63 posto“, naglašava Željko Puzić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije.

Tokom jula evidentirano je 16 narušavanja javnog reda i mira. Pored ostalih pokazatelja, Dejan Trifković, načelnik Odjeljenja policije ističe da je u pomenutom periodu evidentirano 45 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo smrtno stradalih lica. „Evidentno je smanjenje broja nastradalih za 11 posto. Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, evidentirana su 564 prekršaja, podneseno je 19 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 490 prekršajnih naloga“, dodao je, između ostalog, načelnik Trifković.

Najznačajniji događaj tokom jula jeste obezbjeđenje skupa povodom оsveštenja manastira Osovica u Srpcu, kојi је, naglašavaju u PU, protekao bez incidenata. Ukupno je obezbijeđeno 18 sportskih priredbi i 32 javna skupa.

PU Gradiška apeluje na građane da, s obzirom na vrlo visoke temperature, budu oprezni i ne dozvole da, usljed nemara i nepažnje, izazovu požar koji može ugroziti ljudske živote i imovinu građana.

Info+ kablovski kanal