Vremenska prognoza

subota, 20 maj 2017 10:51

Stanje bezbjednosti na području Gradiške i Srpca tokom aprila zadovoljavajuće

„Bilježimo pad ukupnog broja krivičnih djela, smanjenje broja narušavanja javnog reda i mira i  saobraćajnih nezgoda“, ističe načelnik PU Gradiška Miloš Brkić i dodaje da tokom aprila nije bilo saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Stanje bezbjednosti na području Gradiške i Srpca tokom aprila zadovoljavajuće

Željko Puzić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije rekao je da je tokom prošlog mjeseca, u odnosu na uporedni period iz prošle godine, došlo do smanjenja evidentiranih krivičnih djela za oko 25 posto. Puzić je, između ostalog, naglasio da je proteklih dana nadležno odjeljenje PU Gradiška, radeći na rasvjetljavanju imovinskih krivičnih djela, slobode lišilo 3 lica, dva iz Gradiške i jedno sa područja Srpca, zbog osnova sumnje da su počinili 4 krivična djela - teška krađa i oštećenima pričinili materijalnu štetu u iznosu od 10 000 KM. Načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković naglasio je da je tokom posmatranog perioda evidentno i smanjenje broja narušavanja javnog reda i mira za oko 23 posto. Dogodile su se i 33 saobraćajne nezgode, šest lica je teško povrijeđeno. Trifković se ovim putem obratio i učenicima završnih razreda koji ovih dana organizuju maturske zabave. Apelovao je da se suzdrže od konzumiranja alkoholnih pića i narušavanja javnog reda i mira, kako bi proslave protekle bezbjedno i dostojanstveno. Porparol Policijske uprave Gradiška Vesna Divljanović podsjetila je ovom prilikom vlasnike oružja za ličnu bezbjednost da su dužni do 30. juna ove godine podnijeti zahtjev za izdavanje novog oružnog lista, čiji je rok važenja istekao.

Podsjećamo, novim Pravilnikom o organizaciji i sitematizaciji radnih mjesta u MUP-u, koji je stupio na snagu početkom aprila ove godine, formirana je Policijska uprava Gradiška, koja obuhvata teritorije opština Gradiška i Srbac i u svom sastavu ima 8 organizacionih jedinica. Za načelnika PU imenovan je Miloš Brkić, a za njegovog zamjenika Bojan Škorić.

Info+ kablovski kanal