Vremenska prognoza

petak, 11 decembar 2020 13:59

Stabilna bezbjednosna situacija na području Gradiške i Srpca

Na redovnoj konferenciji za novinare, predstavnici Policijske uprave Gradiška prezentovali su rezultate rada za protekli mjesec.

Stabilna bezbjednosna situacija na području Gradiške i Srpca

U odnosu na isti mjesec prošle godine, smanjen je broj krivičnih djela, te narušavanja javnog reda i mira. “Obzirom da u posmatranom periodu nisu evidentirana krivična djela koja bi izazvala uznemirenost javnosti, a nisu evidentirana ni narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, te je i broj saobraćajnih nezgoda u padu, stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška se može ocijeniti kao zadovoljavajuće“, istakao je Bojan Škorić, načelnik PU Gradiška.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić istakao je da su od ukupnog broja evidentiranih krivičnih djela, 24 djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, 2 krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojne droge, te po 1 iz oblasti privrednog kriminaliteta i bezbjednosti saobraćaja. Rasvijetljenost ukupnog broja krivičnih djela iznosi oko 93%.

inspektor Odjeljenja policije PU Gradiška Tihomir Rakita podsjetio je da je na području Policijske stanice Srbac, tokom novembra, evidentirana jedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licem. Ukupno je evidentirano 1 580 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. „Iz saobraćaja je isključeno 112 vozača, od toga 83 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola“, naglasio je Rakita.

U proteklom mjesecu na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano je 227 migranata.

Obzirom da predstoje novogodišnji i božićni praznici, Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja i opasnih pirotehničkih sredstava, te da postupaju u skladu sa zakonskim propisima, kao i da ne upravljaju vozilima pod uticajem alkohola. Shodno tome, poručuju, Policijska uprava Gradiška će u predstojećem periodu preduzeti niz pojačanih mjera i aktivnosti.

Info+ kablovski kanal