Vremenska prognoza

subota, 24 maj 2014 14:09

Srednja stručna i tehnička škola ispratila još jednu generaciju maturanata

Ljetnu pozornicu Kulturnog centra preplavili su mladost i ljepota. Prigodnom svečanošću učenici Srednje stručne i tehničke škole proslavili su završetak svog školovanja.

Srednja stručna i tehnička škola ispratila još jednu generaciju maturanata

Direktor Srednje stručne i tehničke škole, Miladin Gagić rekao je da je riječ o 21. generaciji, te da  ispraćaju odlične maturanate, od kojih je više od 60 odsto razred zvršilo odličnim ili vrlodobrim uspjehom, a čak oko 75 odsto učenika imalo je primjereno vladanje.

Maturanti su priredili prigodan program u sklopu kojeg su ih pred brojnom publikom prozvali profesori po redosljedu u školskim dnevnicima.I dok su čekali da čuju svoje ime i pokažu se na ljetnoj pozornici Kulturnog centra maturanti su sa nama podijelili emocije. Kažu da su veoma uzbuđeni i da im je ujedno žao što se rastaju.

Vrijeme provedeno u srednjoj školi ovi učenici sigurno neće nikad zaboraviti. Pred njima su novi životni izazovi.Neki se planiraju zaposliti ili nastaviti školovanje.

Na svečanoj maturi proglašeni su i najbolji učenici.Darko Raca dobio je priznanje jer je bio najaktivniji, dok je titulu učenika generacije za treći stepen ponijela Svjetlana Utješanović,a za četvrti Tihana Jokić.

Srednja stručna i tehnička škola ove godine ispratila je 174 maturanata, četiri odjeljenja u četvrtom i tri odjeljenja u trećem stepenu, i to po jedno odjeljenje ekonomskih, poslovno pravnih, kulinarskih i poljoprivrednih tehničara i po jedno odjeljenje trgovaca, kuvara i cvjećara-vrtlara.

Info+ kablovski kanal