Vremenska prognoza

subota, 09 decembar 2017 12:45

Snijeg zavejao Gradišku

U Gradišci je jutros osvanuo prvi veći snijeg ove sezone.

Snijeg zavejao Gradišku

Snijeg je zavejao putne pravce i smanjio prohodnost na području opštine. Ekipe zimske službe „Gradske čistoće“ od ranog jutra su na terenu. U toku je čišćenje gradskih i seoskih područja.

„Tehnika je bila spremna i jutros smo krenuli sa čićenjem. Sve ekipe su na terenu. Bacili smo određene količine soli, a ako se temperatura spusti ispod nule ponovo ćemo posipati. Četiri ekipe su raspoređene po mjesnim zajednicama u različitim djelovima opštine“, istakao je Željko Bilbija, direktor KP „Gradska čistoća“ Gradiška.

Bilbija tvrdi da je za ovu sezonu pripremljeno dovoljno soli i abrazivnog materijala. Sva mehanizacija je u funkciji, a zimska služba i ubuduće će, naglašava, djelovati u skladu sa potrebama. 

Snježnim padavinama, kao i svake godine, najviše su se obradovali najmlađi stanovnici opštine. Oni malo stariji kažu da ih snijeg nije iznenadio. Nadaju se boljoj prohodnosti u toku dana.

„Očekivali smo snijeg, bio je najavljen“, „Ja volim zimu i lijepo je“, kažu Gradiščani.

Kako najavljuju meteorolozi, snježne padavine bi trebalo da prestanu u večernjim časovima. Stabilizacija vremenskih prilika očekuje se drugog dana vikenda i početkom iduće sedmice. Sutra ujutro će biti hladno sa mrazem, a sa odmicanjem dana promjenjivo oblačno, toplije vrijeme i bez padavina. Od ponedjeljka će, prema najavama meteorologa, i jutarnje temperature biti u plusu, a maksimalne dnevne kretaće se do 10 stepeni.

Info+ kablovski kanal