Vremenska prognoza

subota, 24 oktobar 2020 14:14

Služen pomen za poginule borce iz Krajišnika

Ispred Spomen obilježja u MZ Krajišnik služen je parastos borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.Vijence i cvijeće su, pored porodica poginulih boraca, položili predstavnici mjesne i gradske Boračke organizacije, te gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Služen pomen za poginule borce iz Krajišnika

Gradonačelnik smatra da je Gradska uprava dala značajan doprinos u proteklom periodu na poboljšanju uslova života porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i boračke populacije. „Naša je obaveza da pamtimo žrtvu naših boraca, da i dalje vodimo računa o njihovim porodicama i razvijamo i gradimo Gradišku“, poručio je Adžić. 

U gradskoj Boračkoj organizaciji ističu da je dužnost i obaveza prisjećati se najsvetijih djela poginulih boraca, koji su, žrtvujući svoj život, podarili slobodu ovom narodu. Predsjednik Milovan Gagić je zadovoljan saradnjom sa Gradskom upravom, ali napominje da bi republičke institucije trebalo da sistemski rješavaju krucijalne probleme ove populacije.

U ovoj mjesnoj zajednici mlađe generacije vrlo radu učestvuvuju u organizaciji ovog događaja. „Žrtva poginulih boraca nikada ne smije biti zaboravljena“, naglašava Marko Šukalo, mještanin Krajišnika i jedan od organizatora ovog događaja.

Tradicionalno se, nakon pomena, u prostorijama Društvenog doma održava i Memorijalni šahovski turnir koji okuplja vrsne majstore iz mnogih sredina RS.

Predstavnici Gradske uprave ističu da je završena projektna dokmentacija za izgradnju centralne Spomen sobe, koja će biti dio cjeline sjećanja na one koji su dali svoj živote za Gradišku i Republiku Srpsku.

U proteklom periodu, podsjećaju, izgrađeno je Centralno spomen obilježje i objavljena Monografija poginulih boraca sa područja Gradiške.

Info+ kablovski kanal