Vremenska prognoza

sreda, 01 jul 2020 14:11

Skromna turistička ponuda ove sezone

Višemjesečno prisustvo virusa korona loše se odražava na rad brojnih privrednih subjekata. Problema u poslovanja zbog toga nisu zaobiđene ni turističke organizacije, koje bilježe vrlo skromnu zainteresovanost za ljetovanje, posebno van granica BiH.

Skromna turistička ponuda ove sezone

„Ljudi se najviše boje zatvaranja granica, manje samog virusa, pa zbog toga i nemamo mnogo interesovanja za putovanja van BiH“, kažu u turističkoj agenciji „Sidro tours“ u Gradišci.

Iz objektivnih razloga, u skromnoj ponudi ove turističke organizacije našla se Hrvatska, aranžmani za Crnu Goru, još ranije rezervisani, se otkazuju, a vaučer, ističu u turističkoj organizaciji, moguće je iskoristiti do kraja 2021. godine. Sve posjećenija Grčka posljednjih godina, ovog ljeta nije u ponudi.

„U ponudi su uglavnom jednodnevni izleti na teritoriji BiH i djelimično Srbije, a od ljetovanja na moru nudimo aranžmane najviše za Makarsku i Neum, dodaju u ovoj agenciji.

Planove da ovo ljeto provedu na nekim od poznatih tursitičkih ljetovališta u regionu, mnogi su odložili za narednu godinu. Spas od ljetnih vrućina tako će mnogi pronaći na sigurnijem mjestu, što bliže kući.

Neum je, po dostupnim informacijama, ovog ljeta top destinacija za mnoge sugrađane, imajući u vidu da do mora mogu putovati, bez opterećanja o izmjenama režima graničnog saobraćaja. Osim toga, onima koji ipak odluče odmor provesti izvan sredine uz kojoj žive, dobro će doći i turistički vaučeri koje je republička Vlada osigurala u iznosu od 100 KM za destinacije u RS.

Info+ kablovski kanal