Vremenska prognoza

ponedeljak, 29 jun 2020 14:26

Resorno ministarstvo podržaće razvoj turističkih potencijala Gradiške

Ministarstvo trgovine i turizma RS podržaće napore Gradske uprave u Gradišci i Turističke organizacije, u cilju značajnije promocije i razvoja tursitičkih potencijala ovog prostora, zaključak je razgovora resornog ministra Suzane Gašić i gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića.

Resorno ministarstvo podržaće razvoj turističkih potencijala Gradiške

Zajednički interes je da se razvija turistička ponuda Nacionalnog parka Kozara. „Grad je zainteresovan da se ovaj prostor značajnije razvija, jer preduslovi za to postoje, prije svega putna infrastruktura“, ističe gradonačelnik Zoran Adžić i dodaje da je od Gradiške do Kozare najkraćim putem svega 35 km.

Turstički sadržaji uz rijeku Savu su veoma skromni i ovaj potencijal bi trebalo značajnije promovisati i razvijati, zaključuju sagovornici.

Osim toga, Gašićeva i Adžić su razgovarali i o potrebi izgradnje hotela na području grada, koji bi raspolagao sa svim neophodnim sadržajima, a koji bi upotpunio turističku ponudu, ali i pospješio privredni razvoj grada.

„Gradiška posljednjih godina nije bila dovoljno zastupljena u pogledu ukupne promocije turističkih potencijala“, priznaje Gašićeva i dodaje da će značajnije mjesto imati na turstičkoj mapi u narednom periodu.

„Posljednjih godina vidljiv je napredak i razvoj Gradiške sa mnogo aspekata“, smatra ministrica Gašić, navodeći, pored ostalog, i činjenicu da su interes za poslovanjem na ovom prostoru pokazali i brojnih trgovačkih lanci.

Info+ kablovski kanal