Vremenska prognoza

ponedeljak, 21 mart 2016 10:40

Regionalno takmičenje iz programiranja u Tehničkoj školi Gradiška

Tehnička škola Gradiška bila je domaćin regionalnom takmičenju iz programiranja koje je održano proteklog vikenda.

Regionalno takmičenje iz programiranja u Tehničkoj školi Gradiška

Na takmičenju su učestvovali srednjoškolci iz Gradiške i drugih škola sa područja Banjalučke regije.

Prvo mjesto podjelili su učenici prnjavorske Gimnazije Nikola Novarlić i Marko Pezer. Učenik Tehničke škole Gradiška Jovan Nikolić osvojio je drugo, dok je učenik prijedorske Elektrotehničke škole Bojan Janjić osvojio treće mjesto. Prvoplasirani Nikola Novarlić do sada je učestvovao na nekoliko takmičenja ovog tipa, zbog čega kaže da mu zadaci nisu bili teški.

„Prošle godine sam učestvovao na regionalnom, republičkom i državnom takmičenju. Nadam se da ću ove godine ponoviti taj uspjeh. Svi moji budući planovi su vezani za programiranje. Planiram upisati elektrotehnički fakultet i dalje nastaviti u tom smjeru“, rekao je Novarlić.

Profesor informatike u gradiškoj Tehničkoj školi Igor Tomić kaže da je zadovoljan rezultatima svojih učenika na ovom takmičenju.

„Pripreme za takmičenje traju oko mjesec dana, s tim što školska sekcija iz programiranja radi tokom cijele godine. Tu se uče programski jezici: Pascal, C, C ++, sve zavisno od uzrasta učenika. Pripreme su, uglavnom, bazirane na zadacima sa prethodnih takmičenja“, ističe Tomić.

Učenici kažu da su im ovakva takmičenja veoma korisna za dalji nastavak školovanja.

„Ovo mi je prvi put na takmičenju, ali planiram da se u budućnosti više posvetim programiranju“, kaže Miloš Mačkić, učenik trećeg razreda Tehničke škole Gradiška.

Učenici Tehničke škole Gradiška značajne rezultate na takmičenju iz programiranja postizali su i prethodnih godina, kada su, pored regionalnog, učestvovali i na republičkom i državnom takmičenju iz ove oblasti.

Info+ kablovski kanal