Vremenska prognoza

sreda, 31 maj 2017 08:27

Razvojne projekte zajednički realizovati

Ministri uprave i lokalne samouprave i prosvjete i kulture u Vladi RS Lejla Rešić i Dane Malešević boravili su u zvaničnoj posjeti opštini Gradiška, gdje su sa rukovodstvom opštine razgovarali o započetim aktivnostima i razvojnim projektima koje na području ove lokalne zajednice namjeravaju zajednički realizovati.

Razvojne projekte zajednički realizovati

Gradiška je prije nekoliko mjeseci otvorila proces za sticanje statusa grada, o čemu su razgovarali  načelnik Zoran Adžić i resorni ministar. Sagovornici ističu da je i u institucionalnom organizovanju neophodno ispuniti određene uslove, kako bi se Gradišci mogao dodijeliti status grada. Jedan od uslova, a to je reorganizovanje Stanice javne bezbjednosti u Policijsku upravu, već je zadovoljen. Ostaje pitanje Osnovnog suda. Sa ministrom Maleševićem, načelnik Adžić je razgovarao o neophodnim aktivnostima na rekonstrukciji pojedinih školskih objekata. U prioritetu je Osnovna škola „Sveti Sava“ u Dubravama. Zajednička namjera je da se Srednjoj stručnoj i tehničkoj školi iznađe lokacija za obavljanje stručne prakse i organizovanje poljoprivredne proizvodnje. Ukoliko bi se iznašla odgovarajuća donatorska sredstva, u planu je i renoviranje školskog restorana. Resorno ministarstvo i lokalna zajednica, rečeno je na sastanku, pomoći će Tehničkoj školi u Gradišci, kako bi za potrebe uvođenja novih smjerova, škola obezbijedila i prilagodila dva nastavna kabineta. Rekonstrukcija Gradske vijećnice, također je bila tema sastanka. Zaključeno je da će Ministarstvo prosvjete i kulture i lokalna uprava zajednički nastupiti prema Ambasadi Austrije kako bi se obezbijedila sredstva za renoviranje ove zgrade, u kojoj bi bile smještene Narodna biblioteka, Zavičajni muzej, Likovna galerija i Radio stanica. Potrebna je značajna suma novca, prema procjeni, oko 800 000 KM.

Na pitanje da li je sa sagovornicima bilo razgovora o budućim odnosima između koalicionih partnera na vlasti, SNSD-a i DNS-a, načelnik Adžić je naglasio da se radi o stabilnim odnosima na nivou Republike, a naročito, tvrdi, u Gradišci.

Info+ kablovski kanal