Vremenska prognoza

utorak, 20 jun 2017 10:48

PU Gradiška - Stanje bezbjednosti tokom maja zadovoljavajuće

To potvrđuju podaci koji govore da su u padu  djela iz oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira i iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

PU Gradiška - Stanje bezbjednosti tokom maja zadovoljavajuće

„ U toku maja nije bilo teških oblika krivičnih djela ni narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Također, u saobraćajnim nezgodama nije bilo smrtno stradalih lica“, izjavio je na konferenciji za novinare načelnik PU Gradiška MIloš Brkić. Dodao je da je tokom maja evidentirano 14 narušavanja JRM, što je manje za 54 posto u odnosu na prošlogodišnji period, za 40 posto manje je i saobraćajnih nezgoda, ukupno 33. Tokom maja načinjeno je 629 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. „I u oblasti kriminaliteta, smanjen je broj krivičnih djela za oko 15 posto“, naglasio je Željko Puzić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije. Dodao je da se procenat rasvijetljenosti kreće oko 70 posto. Službenici PU Gradiška došli su do izvršilaca krivičnog djela Nedozvoljen promet akciznih proizvoda i tom prilikom su, u okviru akcije „Tabako“, oduzeli 77,5 kg rezanog suvog duvana i 430 kutija cigareta, naglasio je Puzić i još dodao da su, u okviru akcije „Plantaže 2017“, otkrivena četiri krivična djela u vezi zloupotrebe opojnih droga, te su četiri lica lišena slobode.

S obzirom da predstoji period godišnjih odmora, Puzić je ovom prilikom apelovao na građane da zaštite svoju imovinu kako ne bi bila meta provalnika.

Portparol PU Vesna Divljanović podsjetila je da su vlasnici oružja za ličnu bezbjednost obavezni da do 30. juna ove godine podnesu zahtjev za izdavanje novog oružnog lista kome je istekao rok važenja.

Na redovnoj konferenciji za novinare, načelnik PU je naglasio da će policijski službenici nastaviti provoditi preventivno-represivne mjere kako bi stanje bezbjednosti i u narednom periodu bilo zadovoljavajuće.

Info+ kablovski kanal