Vremenska prognoza

utorak, 08 jul 2014 15:21

Priprema se bogat program za Petrovdanski sabor

Uskoro će Petrovdan 12. juli, dan koji je veoma važan za mještane Laminaca. Tad će se osmi put u ovoj mjesnoj zajednici održati Petrovdanski sabor manifestcaija koja uvijek okuplja veliki broj učesnika i posjetilaca.

Priprema se bogat program za Petrovdanski sabor

I ove godine na saboru će biti priređen bogat program koji će kao i dosada trajati dva dana. „Prvog dana sabora 11. jula od 20 časova počinje kulturno umjetnički program, zatim je mašalanje i zabava za sve učesnike. Drugog dana sabora, 12. jula od 18 časova počinje gastro izložba i izložba ručni radova. Nakon toga je tradicionalni defile koji se održava do crkve Sv. Petra i Pavla. Kulturno umjetnički program počinje u 20 časova i zabava za sve učesnike. U oba dana učestvovaće 22 društva koja dolaze iz BiH, RS, Srbije, Makedonije, Slovenije i Hrvatske“ kažeTanja Marković, predsjednik Aktiva žena „Breza“ Laminci.

U organizaciji ovogodišnjeg Petrovdanskog sabora učestvuju mještani Brezik Laminaca, članovi KUD „Dukati“, članice Aktiva žena „Breza“ i drugi ljudi koji su raspoloženi  da daju svoju doprinos ovoj manifestaciji. U timu koji od samog početka priprema programa za Petrovdan je predsjednik Aktiva žena „Breza“ Tanja Marković, koja kaže da nije očekivala da će sabor prerasti u ovaku veliku manifestaciju.

Vjerujemo da će i ove godine osmi sabor foklora u Lamincima okupiti brojne posjetioce koji će uživati u igri i pjesmi folklornih ansambala, izložbi narodnih rukotvorina i u tradicionalnoj hrani koju će priremiti vrijedne domaćice.

Info+ kablovski kanal