Vremenska prognoza

četvrtak, 07 jul 2016 14:38

Prikupljen novac za operaciju petogodišnjeg Nikole Hajdera

37 352 evra su uplaćena na račun zdravstvene ustanove u Beču, gdje bi početkom septembra dječak, koji boluje od specifičnog oblika epilepsije, trebalo da bude operisan.

Prikupljen novac za operaciju petogodišnjeg Nikole Hajdera

U gradiškom Crvenom krstu, koji je pokrenuo sveobuhvatnu akciju prikupljanja sredstava, zahvaljuju brojnim pojedincima i kolektivima na iskazanoj humanosti. „Osim naših sugrađana, novčano su pomogli i naši ljudi u Austriji, kojima također zahvaljujemo“, ističe Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška. Nikola Hajder je tokom prošlog mjeseca boravio u Beču, gdje je prošao neophodnu dijagnostičku proceduru. Izmijenjena mu je terapija, pa bi krajem avgusta, trebao na kontrolni pregled. „Nikola se iz Austrije vratio u vidno boljem zdravstvenom stanju, polako mu se vraća govor, smireniji je i društveniji“, optimistično nam govori otac Ratko. Roditelji se nadaju da će Nikola ubrzo, nakon predstojeće kontrole, biti podvrgnut operativnom zahvatu, koji bi, prema prognozi tamošnjih ljekara, trebao značajno doprinijeti poboljšanju njegovog zdravstvenog stanja.

Početkom aprila, dječakov otac se obratio Crvenom krstu  za pomoć. Od tada su realizovane mnoge kulturne, zabavne, sportske i druge manifestacije humanitarnog karaktera. Tokom maja je bio i aktivan humanitarni Mtel-ov  broj.  Sve to, uz pojedinačne priloge brojnih humanista, omogućilo je da ovaj dječak dobije šansu za zdravije i srećnije djetinjstvo.

U Crvenom krstu ističu da su sredstva za operaciju prikupljena, ali da roditeljima predstoje značajni troškovi za odlaske i boravak u Beču. Apeluju na sugrađane koji mogu u finansijskom ili materijalnom smislu još pomoći, da to urade, kako bi ovoj porodici olakšali da višemjesečnu borbu za zdravlje njihovog djeteta uspješno privedu kraju. Uplate se mogu obaviti na broj tekućeg računa 562-010-81202087-29, Ratko Hajder, otvoren kod NLB Banke.    

Info+ kablovski kanal