Vremenska prognoza

utorak, 13 jul 2021 15:04

Predstavljeni rezultati rada policije u prvih šest mjeseci ove godine

„Stanje bezbjednosti po svim parametrima je zadovoljavajuće“, naglasio je načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić.

Predstavljeni rezultati rada policije u prvih šest mjeseci ove godine

Sagledavajući statističke pokazatelje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja,  u prvih šest mjeseci tekuće godine povećan je broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda za oko 49%, a  evidentirana je  jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su 2 lica smrtno stradala, dok su u istom periodu prethodne godine evidentirane 4 saobraćajne nezgode u kojima su 4 lica smrtno stradala.

Analizirajući stanje iz oblasti javnog reda i mira, evidentirano je 140 narušavanja javnog reda i mira što je za 63% manje u odnosu na isti period prethodne godine.

Što se tiče stanja iz oblasti kriminaliteta, evidentirano je 207 krivičnih djela, što je za 17.6% više u odnosu na isti period prethodne godine. Ukupno je rasvijetljeno 197 krivičnih djela ili 95.2%.

Po nepoznatom izvršiocu evidentirana su 83 krivična djela, a rasvijetljena su 73 krivična djela ili 88.1%.

U prvih šest mjeseci tekuće godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano je 435 migranata (236 migranata na području Gradiške, 51 migrant na području Nove Topole i  148 migranta na području Srpca).

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić je istakao da je u toku sezona godišnjih odmora i turistička sezona, i veći je priliv građana, te shodno tome Policijska uprava Gradiška preduzima niz pojačanih mjera i aktivnosti kako u oblasti kriminaliteta, tako i u oblasti javnog reda, a sve u cilju zaštite imovine prilikom odlaska na godišnje odmore, kao i zaštite imovine lica koja  godišnje odmore provode na području Uprave. „Obzirom da se najveći broj provala u stanove događa za vrijeme godišnjih odmora ili u dane vikende kada ne boravite u svom domu, upravo iz tog razloga potrebno je da budete obazrivi i preduzmete određene mjere, te prilikom  kretanja na odmor ne ostavljajte vrijedne stvari u kući ili stanu“, upozorio je Škorić.

Napomenuo je da se u toku jula i avgusta mjeseca sprovodi kampanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ''Vozi oprezno-putuj bezbjedno'' u sklopu koje se sprovode pojačane kontrole i akcije u saobraćaju, a sve sa ciljem povećanja stepena bezbjednosti.

Osim načelnika PU Gradiška, konferenciji su prisustvovali i načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić i inspektor u Odjeljenju policije Darko Novaković.

Info+ kablovski kanal