Vremenska prognoza

petak, 11 april 2014 13:21

Predsjednik SO Srbac podnio neopozivu ostavku

Višemjesečna zategnuta situacija u srbačkom parlamentu kulminirala je neopozivom ostavkom predsjednika Skupštine opštine Srbac Gorana Ćosića. Na tu funkciju tajnim glasanjem odbornika izabran je Teodor Stojković odbornik Socijalističke partije.

Predsjednik SO Srbac podnio neopozivu ostavku

„Ovim glasanjem je pobijedio Srbac jer je za moj izbor glasala i pozicija i opozicija.Boriću se da iz svih odbornika izvučem dobro” kaže Stojković. „Pokazalo se da nema ozbiljnosti u radu i da se iz toga ne može izroditi dugoročna politika. Smatram da Srbac nikada nije imao lošiji sastav Skupštine od ovog. Kao uglednom privredniku, ne želim da budem na čelu takvog parlamenta“, rekao je Ćosić. Sada već bivši predsjednik SO Srbac svoj rad nastaviće u odborničkim klupama.

Na prijedlog odbornika Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Socijalističke partije izmijenjen je dveni red. Uvršetno je šest tačaka među kojima je bilo i razrješenje sekretara SO Dragice Vranić koja nije usvojena. Nakon što je i potpredsjednik SO Dragan Lepir dao ostavku, odbornici su usvojili prijedlog odluke o usvajanju osnovne ekonomske politike opštine Srbac za 2014. godinu.

Na redovnoj sjednici budžet opštine Srbac dobio je dugoočekivanu skupštinsku većinu. Iako su odbornici opozicije imali 12 amandmana sa 13 glasova za i 12 protiv usvojen je prošlogodišnji prijedlog budžeta. „Smatram da je i glasanje za predsjednika Skupštine trebalo biti 13:12 u našu korist, ali je tu došlo do određenog nesporazuma. Vjerujem da ćemo to popraviti do iduće sjednice i da ćemo obezbijediti potrebnu većinu da smijenimo novoizabranog predsjednika i ponovo objedinimo zakonodavnu i izvršnu vlast. Sada kada smo usvojili budžet, potrebno nam je političko jedinstvo i mislim da ćemo za to imati potrebnu većinu“, istakao je načelnik Drago Ćirić. Dogovorom predstavnika klubova odbornika prekinuto je zasjedanje srbačkog parlamenta.Nastavak se očekuje za desetak dana.

Info+ kablovski kanal