Vremenska prognoza

subota, 24 april 2021 21:29

Povodom Dana Grada, položeni vijenci u Spomen parku

Gradiška obilježava 24. april - Dan grada i 76 godina od oslobođenja u Drugom svjetskom ratu.

Povodom Dana Grada, položeni vijenci u Spomen parku

Tim povodom, položeni su vijenci i cvijeće na spomen obilježja poginulim borcima NOR-a, žrtvama fašističkog terora, spomen česmu posvećenu Diani Budisavljević, te centralno spomen obilježje borcima posljednjeg Otadžbinskog rata.

U Gradišci je još živih pet svjedoka, učesnika Narodnooslobodilačke borbe i strahota kroz koje je prošao ovdašnji narod u Drugom svjetskom ratu. . „Naša zadaća je da očuvamo sjećanje na herojsku borbu za slobodu“, poručuju predstavnici SUBNOR-a. „Gardiška je dala oko 16 500 ljudi, oko 14 500 civilnih žrtava i preko 2 000 boraca“, naglasio je Nikola Kragulj, predsjednik GO SUBNOR-a.

„Odali smo poštu junacima koji su dali živote kroz sve ratove na ovim prostorima, da bismo mi danas živjeli u slobodi i razvijali se prema svojim željama“, poručio je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške. „Očekuje nas daljnja infrastrukturna izgradnja i privredni razvoj, želimo zajednički sa mladim ljudima kreirati ambijent kakav njima odgovara, kako bi ostali da žive i razvijaju Gradišku i Republiku Srpsku“, dodao je Adžić.   

Obilježavanju Dana Gradiške prisustvovala je i delegacija opštine Zubin Potok sa kojom se na Dan Grada Gradiška bratimila i potpisala sporazum o uspostavljanju međusobne saradnje.

Predsjednik ove opštine Srđan Vulović je poručio da se srpski narod na Kosovu i Metohiji još uvijek bori za slobodu... svaki vrtić, školu, radno mjesto, manastire... “Gradiška i narod Republike Srpske su nam uzor kako trebamo nastaviti svoju borbu do konačnog uspjeha“, poručio je Vulović.

Info+ kablovski kanal