Vremenska prognoza

četvrtak, 28 april 2016 13:55

Povećan broj kupaca na gradiškoj Zelenoj pijaci

Povodom predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika, povećan je broj kupaca na gradiškoj Zelenoj pijaci, ali i u ribarnicama i mesnicama.

Povećan broj kupaca na gradiškoj Zelenoj pijaci

Ponuda proizvoda je raznovrsna, a prodavci kažu da su zadovoljni prodajom.

Vjernici pravoslavne vjeroispovjesti će postiti na Veliki petak. Iz gradiških ribarnica poručuju da se cijene nisu mjenjale. Šaran košta 7 maraka, pastrmka 8, a oslić 5,5 KM po kilogramu. Kilogram lososa kreće se oko 13 KM.

Običaj je da se na Veliki petak farbaju jaja za Vaskrs. Cijene jaja su nepromijenjene, za 1 marku još uvijek se može kupiti 6 jaja.

Prvomajske praznike mnogi građani provešće na izletu u prirodi. Neizostavan dio izleta svakako je roštilj. U gradiškim mesnicama, cijena ćevapa kreće se od 9 do 11 maraka po kilogramu. Kilogram roštiljske kobasice košta 12, ražnjića 11, a pljeskavica 13 maraka.

Kupci koje se uveliko pripremaju za predstojeće praznike, kažu da su zadovoljni ponudom i cijenama prehrambenih proizvoda.

I ovog četvrtka zabilježili smo cijene povrća i voća na Zelenoj pijaci u Gradišci. Kilogram sitnog crvenog luka košta 0,60 KM, dok je krupni 1,20. Mladi luk košta 1,5, a bijeli 10 maraka. Kilogram mrkve je 1,50, dok su tikvice 2 marke. Pasulj košta 4 KM po kilogramu. 

Kilogram krastavaca može se kupiti za 2 KM, koliko košta i kilogram paradajza. Kilogram paprika kreće se od 3 do 3,5 marke. Mladi krompir je 0,80 KM po kilogramu.

Kada je u pitanju voće, kilogram limuna košta 4 marke, narandže su 1,5, a banane 2,5 marke. Jagode koštaju 3 marke po kilogramu.

Cijene mliječnih proizvoda ostale su nepromijenjene. Sir i kajmak, kao i do sad, koštaju 4, sirac 8, dok je litra mlijeka 1 KM.

 

 

 

 

Info+ kablovski kanal