Vremenska prognoza

petak, 09 avgust 2019 13:09

Potpisan ugovor o asvaltiranju 5,5 km lokalnih puteva u Gradišci

Izvođač radova je preduzeće „Hidrokop"

Potpisan ugovor o asvaltiranju 5,5 km lokalnih puteva u Gradišci

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisao je sa rukovodstvom banjalučkog preduzeća „Hidrokop“ ugovor o avaltiranju lokalnih puteva na području grada Gradiška.

Vrijednost ugovorenih poslova iznosi oko 615 000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz gradskog budžeta.“Biće asvatirano oko 5,5 km puteva u Kijevcima, Turjaku, Gornjim i Donjim Podgradcima, Lamincima, te u Donjim i Gornjim Karajzovcima“, navodi gradonačelnik Zoran Adžić.

Gradonačelnik ističe da su, na osnovu izvršenih analiza na terenu i uvažavajući kriterijume koji se odnose na frekvenciju saobraćaja i naseljenost stanovništva, upravo pomenute mjesne zajednice ušle u prioritet za asvaltiranje puteva. To ipak ne znači da u ovoj godini neći biti asvalta i u drugim dijelovima Gradiške.  „U ovoj godini, na osnovu planskih dokumenata, započećemo asvaltiranje još najmanje toliko kilometara puteva“, dodaje Adžić.

Na prethodnom zasjedanju gradske Skupštine usvojen je Nacrt Strategije razvoja lokalnih puteva i gradskih ulica na području grada Gradiške u periodu 2019 – 2029.  „Sagledali smo potrebe stanovništva u gradskoj i ruralnim sredinama i utvrdili plan izgradnje novih putnih saobraćajnica i rekonstrukcije postojećih“, kaže gradonačelnik. Kapitalna investicija je izgradnja pristupne saobraćajnice auto-putu Gradiška-Banja Luka. U desetogodišnjem periodu za pomenute poslove biće investirano oko 48 miliona KM. „Sredstva ćemo obezbijediti iz više izvora: gradskog budžeta, putem  grantova Vlade RS i Savjeta ministara BiH, te grantova evropskih razvojnih fondova“, zaključuje gradonačelnik Adžić.

Info+ kablovski kanal