Vremenska prognoza

četvrtak, 20 avgust 2020 13:53

Polovne udžbenike nabavilo više od 130 osnovaca

Iako je zvanično završena polovinom avgusta, kroz razmjenu udžbenika u gradiškoj Biblioteci još je moguće nabaviti polovne knjige za škole.

Polovne udžbenike nabavilo više od 130 osnovaca

Tako su od 15. juna, kada je započela ova dugogodišnja aktivnost u Narodnoj biblioteci, mnogi roditelji, koji nisu bili u mogućnosti nabaviti nove komplete, djeci obezbijedili polovne udžbenike za predstojeću školsku godinu.

Više od 130 učenika je putem razmjene obezbijedilo polovne udženike za školu. „Najviše su tražene knjige od V do VII razreda. Na raspolaganju smo imali najmanje udženika za VIII, pogotovo za IX razred i pored apela roditeljima i svršenim osnovcima da poklone knjige koje im više nisu potrebne“, kaže Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke i dodaje da je novonastala situacija uslovila i nešto veću potražnju za polovnim udžbenicima.

U razmjeni učestvuju samo članovi Biblioteke, pa je ovog ljeta, tokom akcije razmjene, učlanjeno 20 novih korisnika u Dječije odjeljenje.

Iz Bibiloteke pozivaju roditelje i učenike, koji su zainteresovani za korištene udžbenike, da će razmjena knjiga za školu trajati do početka školske godine, odnosno još  prvih nekoliko dana mjeseca septembra.

Info+ kablovski kanal