Vremenska prognoza

sreda, 14 april 2021 16:41

Policijska uprava Gradiška: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

„Sagledavajući statističke pokazatelje iz oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja, stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška u prva tri mjeseca 2021. godine je zadovoljavajuće“, zaključio je na konferenciji za novinare Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave Gradiška.

Policijska uprava Gradiška: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić istakao je da je u izvještajnom periodu evidentirano 87 krivičnih djela, najviše iz oblasti opšteg kriminaliteta. Ukupno je rasvijetljeno 81 krivično djelo. U posmatranom periodu  evidentirano je 36 krivičnih djela protiv imovine, što je za 2.9% više u odnosu na isti period prethodne godine, a ukupno je rasvijetljeno 31 krivično djelo ili 86.1%. Po nepoznatom izvršiocu evidentirano je 27 krivičnih djela protiv imovine, od kojih su rasvijetljena 22 krivična djela ili 81.5%. „Operativnim radom policijskih službenika otkriveno je 10 krivičnih djela i 5 prekršaja u vezi zloupotrebe opojnih droga, te je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge“, rekao je Mišetić.

Načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković istakao je da su u izvještajnom periodu evidentirana 44 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za 73.8% manje u odnosu na isti period prethodne godine. Evidentirano je 111 saobraćajnih nezgoda, više za 1.8% u odnosu na uporedni period. Od ukupno evidentiranih saobraćajnih nezgoda, 31 je sa posljedicama po lica, a 80 saobraćajnih nezgoda je sa materijalnom štetom. „Dva lica su smrtno stradala što je manje za 33.3% u odnosu na isti period prethodne godine, 6 lica je teško povrijeđeno, 30 ih je zadobilo lakše povrede“, dodao je Trifković-

Ukupno su evidentirana 4 322 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja što je za 112.5% više u odnosu na isti period prethodne godine. Podnesena su 44 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato je 3944 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja su isključena 272 vozača. Od toga, 205 vozača je isključeno zbog vožnje pod uticajem alkohola, što je za 141.2% više u odnosu na uporedni period. Takođe, iz saobraćaja je isključeno i 140 vozila.

Načelnik PU Bojan Škorić je istakao da policijski službenici kontinuirano sprovode pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije koje se odnose na sprečavanje širenja virusa među stanovništvom. Tom prilikom su u prva tri mjeseca tekuće godine evidentirana3 krivična djela ,,Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Apelovao je na građane da maksimalno poštuju sve mjere i da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

Info+ kablovski kanal