Vremenska prognoza

četvrtak, 01 septembar 2016 15:01

Počinje predizborna kampanja

Predizborna kampanja za predstojeće lokalne izbore, zvanično počinje sutra, 2. septembra. Predstavljanjem kandidata i izbornog programa, političke stranke nastojaće da privuku što veći broj glasača.

Počinje predizborna kampanja

Prema listi Centralne izborne komisije BiH, sa područja opštine Gradiška za učešće na lokalnim izborima ovjereno je 29 političkih subjekata. 487 kandidata boriće se za 31 odborničko mjesto u Skupštini opštine Gradiška. U trci za prvog čovjeka Gradiške, naći će se tri kandidata: SNSD-ov Zoran Adžić, kandidat Saveza za Gradišku Zoran Latinović i nezavisni kandidat Milan Sladojević.

Sugrađani sa kojima smo razgovarali ne očekuju mnogo od predstojećih izbora, ali će, ističu, ostvariti svoje biračko pravo.

„Ne očekujem velike promjene, u odnosu na postojeće stanje. Ipak, izaći ću na izbore.“ „Pratiću predizbornu kampanju.“ „Ne znam još uvijek za koga ću glasati“, neki su od odgovora građana.

Građani Gradiške će na lokalnim izborima, 2. oktobra, moći glasati na 90 redovnih biračkih mjesta. Biće organizovano i jedno mjesto za glasanje u odsustvu i jedan mobilni tim. Predizborna kampanja trajaće mjesec dana, do početka izborne šutnje, 1. oktobra u 7 h.

Info+ kablovski kanal