Vremenska prognoza

utorak, 24 jun 2014 13:49

Početak izgradnje obilaznice Čatrnja-Brestovčina-Carinski terminal moguć do kraja godine

Početak radova na izgradnji obilaznice Čatrnja-Brestovčina-Carinski terminal duge osam kilometara, građani bi mogli dočekati do kraja tekuće godine. Potvrdio je ovo načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović, te rekao da su prije svega neophodne izmjene Regulacionog plana za gradnju ove obilaznice, ističuči da Opština nema dovoljno finansijskih sredstava za regulisanje neriješenih  imovinskih odnosa, jer se na predviđenoj trasi za izgradnju obilaznice nalazi više privatnih objekata.

Početak izgradnje obilaznice Čatrnja-Brestovčina-Carinski terminal moguć do kraja godine

“Nastojaćemo da određenim korekcijama zaobiđemo te objekte i da finansijska sredstva prilagodimo mogućnostim budžeta i očekujemo da ćemo u što skorijem roku po hitnom postupku te izmjene provesti i da već ljetos ili na jesen da uvedemo izvođače radova na dijelu trase gdje imovnskiodnosi nisu sporni”, rekao je Latinović.

Prijedlog odluke o Izmjenama i dopunama Regulacionog plana obilaznice, našao se na dnevnom redu poslednjeg skupštinskog zasjedanja. Opozicija u Gradišci smatra da do početka radova na navedenoj saobraćajnici neće doći ni do kraja godine, ističući da je ona zapravo projekat prethodne vlasti koji je trenutna pozicija trebala samo da privede kraju.  Imovinski odnosi su sa druge strane, prema tvrdnjama načelnika Latinovića, ključni razlog zbog koga do sada nije počela realizacija cjelokupnog projekta.

U Klubu odbornika SNSD-a ipak tvrde da su sredstva u iznosu od 3 miliona 800 hiljada maraka obezbjeđena sa viših nivoa vlasti, tačnije ministarstva saobraćaja i veza BiH. Dodaju da su sredstva i dalje neiskorištena, a da su radovi trebali početi još u martu prošle godine.

Realizacijom projekta i izgradnjom obilaznice riješio bi se problem saobraćaja teretnih vozila kroz grad, te bi se spojili magistralni putevi Banjaluka - Gradiška i Gradiška - Kozarska Dubica, carinski terminali i autoput Gradiška-Banja Luka.

Info+ kablovski kanal