Vremenska prognoza

ponedeljak, 25 avgust 2014 15:41

Počelo uređenje obale rijeke Save

Radnici Komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ iz Gradiške počeli su uređivati obalu rijeke Save. Ovu aktivnost trebalo je ranije realizovati, ali zbog visokog vodostaja rijeke to nije bilo moguće.

Počelo uređenje obale rijeke Save

Programom zajedničke komunalne potrošnje za uređenje obale rijeke Save  izdvojeno je 10 hiljada KM. Direktor Gradske čistoće, Goran Bijelić, rekao je da je u sklopu te aktivnosti predviđeno košenje trave i čišćenje obale. “Zbog elementarnih nepogoda koje su nas pratile mi nismo bili u stanju ranije da pristupimo ovom poslu. Smatramo da ćemo u narednih sedam dana što se bude moglo zavisno od visine vodostaja uraditi” kaže Bijelić.

Uređenje obale rijeke Save značajno zbog svih građana opštine Gradiška, a posebno zbog ribolovaca koji na ovom mjestu provedu najviše vremena. Tehnički sekretar SRD “Amur” Slobodan Golić kaže da se ove aktivnosti trebaju provodite više puta u toku godine. „To je trebalo početi još proljetos,ali se zbog visokog vodostaja nije moglo raditi: međutim bilo je dana kada se to moglo uraditi,danas bi to bilo mnogo lakše urediti, da je dva puta urađeno kao što je i predviđeno“ rekao je Golić. U skladu sa svojim mogućnostima obalu uređuju članovi gradiškog sportskog-ribolovnog društva, ali  i mještani.

Zaljubljenici u rijeku Savu koji su uz nju proveli čitav život smatraju da se dovoljno pažnje ne posvećuje ovom prirodnom bogastvu. Nekada je pričaju to bilo drugačije.

U svakom slučaju obalu rijeke Save treba redovno održavati i uređivati, kako zbog značajnih sportsko-ribolovnih takmičenja, tako i zbog građana koji vole prošetati uz rijeku.

Info+ kablovski kanal