Vremenska prognoza

utorak, 15 mart 2016 14:54

Odgođeno poskupljenje putarine

Iako je prvobitno najavljeno da će od sutra, 16. marta doći do poskupljenja putarine na autoputu  Gradiška – Banja Luka, u JP “Autoputevi” RS potvrđeno nam je da je došlo do odlaganja ove odluke.

Odgođeno poskupljenje putarine

Zvaničan datum poskupljenja uskoro će biti objavljen u Službenom glasniku RS, poručila je portparol preduzeća Dobrila Majstorović. Prema izmjeni Uredbe o visini putarine na izgrađenoj dionici auto-puta Gradiška - Banjaluka, koju je Vlada RS usvojila u februaru, cijena putarine za putnička vozila trebala bi se uvećati za 0,5 KM.

Građani Gradiške svjesni su prednosti putovanja autoputem, ali uglavnom smatraju da dodatna poskupljenja nisu u skladu sa finansijskim mogućnostima stanovništva.

“Mislim da je to u ovom momentu potrebno državi, ali ipak je i tih 50 pfeninga dodatno opterećenje na ionako skromne budžete građana. Taj put je veoma dobar, jer se relativno brzo stigne do Banja Luke, ali opet je skupo“, kaže jedan od građana.

Izmjenama Uredbe o visini putarine predviđeno je da se za sve kategorije vozila, cijene putarine uvećaju za iznos poreza na dodatu vrijednost. U skladu s tim, cijena putarine za putnička vozila iznosiće 2,5 KM, za putnička vozila sa prikolicom 5 KM, za autobuse i kamione 7 KM, a za autobuse i kamione sa prikolicom 12 KM.

Info+ kablovski kanal