Vremenska prognoza

ponedeljak, 26 maj 2014 02:00

Od sutra besplatan prevoz za student na relaciji Gradiška-Banja Luka!

Gradiški studenti koji se školuju u Banjaluci od sutra mogu da se uz Index besplatno voze na relaciji Gradiška-Banjaluka.Potvrdio nam je ovo direktor “Autoprevoza” Gradiška Milan Đukanović, nakon što smo se zainteresovali zbog čega je besplatan prevoz studenata, omogućen od februara, nakon kraćeg vremena, prekinut.

Od sutra besplatan prevoz za student na relaciji Gradiška-Banja Luka!

“Mi smo se dogovorili da student vozimo redovnim linijama kojih ima I do šest u toku dana  te da studentima uz pokaz studentske iskaznice ne naplaćujemo prevoz. Zamoljavamo studente da se ukoliko ne moraju, ne voze rano, jer vozimo I redovne putnike, kako se ne bi stvorile gužve ali da u svakom terminu I svakog radnog dana mogu da iskoriste ovu pogodnost”, pojašnjava Đukanović.

Da podsjetimo, u februaru tekuće godine za gradiške studente, lokalna vlast je u saradnji sa Autoprevozom obezbjedila besplatnu autobusku liniju na relaciji Gradiška-Banja Luka.  prevoz je trebao da funkcioniše po principu odlaska ponedjeljkom za Banja Luku i povratka u Gradišku petkom. Prema dosadašnjim saznanjima, studentima je ova olakšica bila značajna, jer veći dio mjesečnih troškova odlazi upravo na prevoz. Nadležni kažu da su se problemi javili već nakon prvih polazaka. „Opština i Odjeljenje za društvene djelatnosti imali su najbolju namjeru daza studente uvedemo, kako smo je nazvali „Studentsku liniju“. Ali već nakon par odlazaka javili su se problemi a to je najverovatnije konkurencija koja je shvatila da će dio studenata otići na drugu stranu i da će njima prihodi biti umanjeni“, kaže Dane Malešević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Gradiška

Nakon prvih prepreka, nadležno Odjeljenje pokušalo je naći alternativu i to da se studenti voze redovnom linijom a da se sav trošak njihovog prevoza fakturiše Opštini. Prevoz studenata za sada će ipak funkcionisati na ovaj način, da se iz Gradiške voze redovnim linijama do „Medicinske elektronike“ u Banjaluci, i sa te stanice kreću za Gradišku. U Odjeljenju za društvene djelatnosti voljni su u što skorijem periodu riješiti problem, kako bi sa početkom školske 2014.-2015. godine studenti mogli redovno koristiti pogodnost besplatnog prevoza.

Info+ kablovski kanal