Vremenska prognoza

petak, 09 maj 2014 17:53

Obilježen Dan pobjede I u Novoj Topoli

Delegacije OO SUBNORA i mjesne boračke organizacije, te odbornici opštine Gradiška položili su vijence na spomen obilježje stradalim borcima Narodno oslobodilačkog rata i u Novoj Topoli.

Obilježen Dan pobjede I u Novoj Topoli

„Topola je učestvovala u svim dosadašnjim ratnim dešavanjima, mnogo boraca je stradalao ako ne u Topoli onda u okolnim mjestima gdje je bilo potrebe da se ratuje. Na ovaj način sjećamo se stradalih i Dana pobjede“, kaže Dušan Slijepčević, član OO SUBNORA Gradiška.Sve je manje onih koji su učestvovali u NOB-u, a koji danas sa mlađima mogu podjeliti sjećanja. Među njima je i Jovanka Bogojev, jedna od rijetkih preživjelih žena koja je učestvovala  ratnim dejstvima, koja sa sjetom priča o Danu pobjede i stradalim borcima ovog kraja. „Ovom su danu borci Nove Topole, Lijevče polja i Potkozarja mnogo doprinijeli. Pomagali su u ratu a najviše time što su dali svoje živote“.

Vijenci i cvijeće položeni su i na spomenik poginulim borcima u odbrambno otadžbinskom ratu. „Dok postoji boračka organizacija mi nećemo odustati d toga da bar pomenemo taj danza ljude koji su dali svoje živote za ovu državu“ , ističe Rade Majstorović, predsjednik Mjesne boračke organizacije Nova Topola. Prisutni su ovom prilikom istakli su da je tradicionalno obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom način da se ne zaboravi žrtva stradalih boraca i naroda ovog kraja.

Info+ kablovski kanal