Vremenska prognoza

petak, 27 decembar 2019 14:10

Novogodišnji paketići za najmlađe korisnike usluga Centra za socijalni rad

Gradska uprava Gradiške obezbijedila oko 380 novogodišnjih darova

Novogodišnji paketići za najmlađe korisnike usluga Centra za socijalni rad

Gradska uprava Gradiške i ove godine obezbijedila je, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, novogodišnje paketiće za korisnike usluga Centra i članove brojnih udruženja koja najvećim dijelom okupljaju djecu sa smetnjama u razvoju.

 Pripremljeno je oko 380 novogodišnjih paketića.

„Dnevni centar, gotovo svakodnevno, posjećuju donatori  koji donose poklone našim korisnicima. Društveno smo osjetljiviji“, smatra Rade Cumbo, direktor Centra za socijalni rad, naglašavajući da u prilog tome govori i činjenica da Budžet Centra svake godine raste. U idućoj godini biće izdvojeno oko 3 756 000 KM iz gradskog Budžeta.

   „Želimo da radost novogodišnjih i božićnih praznika osjećaju sva djeca podjednako“, rekao je gradonačelnik Zoran Adžić, prisustvujući svečanom programu dodjele novogodišnjih paketića.

Podsjetio je da se za socijalno zbrinjavanje izdvaja oko 12 posto gradskog Budžeta, te dodatna sredstva za  funkcionisanje predškolske i školskih ustanova.

Novogodišnjoj dodjeli paketića i prigodnoj predstavi pod nazivom „Kuda idu stare godine, u izvođenju glumaca Gradskog pozorišta, prisustvovali su roditelji i djeca iz socijalno ugroženih porodica, Udruženja za pomoć nedovoljno razvijenim licima, Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“, udruženja gluvih i nagluvih, te slijepih i slabovidnih lica, djeca iz romskih porodica, te višečlanih porodica koje imaju četvoro i više djece.

Info+ kablovski kanal