Vremenska prognoza

četvrtak, 05 maj 2016 14:15

Nestabilno vrijeme i u narednom periodu

Nestabilno vrijeme, koje je obilježilo posljednjih nekoliko sedmica, zadržaće se i u narednom periodu, poručuju meteorolozi.

Nestabilno vrijeme i u narednom periodu

Ipak, uz kratkotrajne padavine u predstojećim danima očekuje se i više sunčanih intervala.

„Povremena kiša sutra je moguća na sjeveru i istoku zemlje. Temperatura postepeno raste, tako da će u narednim danima iznositi od 18°C do 23°C. Za vikend i početkom naredne sedmice biće više suvog vremena“, istakla je Milica Đorđević iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Nestabilnije vrijeme meteorolozi najavljuju sredinom sljedeće sedmice, kada se očekuju i veće količine padavina.

Česte padavine u zadnjih nekoliko dana, dovele su do povećanja vodostaja rijeka u RS, ali su one i dalje ispod kota redovnih odbrana od poplava. Prema riječima Boška Pucara, šefa Odsjeka Civilne zaštite opštine Gradiška, nivo rijeke Save u posljednja tri dana rastao je od 3 do 6 cm po satu. Prema posljednjim mjerenjima, iznosi 480 cm i za 220 cm je ispod nivoa kada se uvode mjere redovne odbrane od poplava. Lokalne rječice na području opštine su u blagom porastu, ali izlivanja nije bilo. Pucar ističe da je stanje na terenu pod kontrolom.

Kada će doći do duže stabilizacije vremena još uvijek ne mogu precizirati u Republičkom hidrometeorološkom zavodu. Promjenjivo vrijeme, ističu, najvjerovatnije, zadržaće se i tokom većeg dijela narednog mjeseca.

 

Info+ kablovski kanal