Vremenska prognoza

utorak, 26 avgust 2014 09:01

Nesloga među gradiškim borcima

Članovi Predsjedništva Boračke organizacije opštine Gradiška sazvali su za utorak, 26.08, Izbornu skupštinu opštinske Boračke organizacije, na kojoj će biti verifikovani delegati i izabran predsjednik Skupštine, članovi predsjedništva i komisije.

Nesloga među gradiškim borcima

Ovakav potez dijela boraca uslijedio je nakon što aktuelni predsjednik skupštine Boračke organizacije Dragan Glamočanin do sada nije sazvao izbornu skupštinu. Prema njegovim riječima neće je biti do septembra. Dok Glamočanin tvrdi da cijela situacija ima političku pozadinu i da je politika kadidovala svoje ljude u trci za predsjednika skupštine Boračke organizacije, delegati koji zahtijevajju izbornu skupštinu ističu da je odugovlačenje izbora u ličnom interesu aktuelnog predsjednika i nekoliko njegovih saradnika. Za Glamočanina je najavljena sjednica odraz manipulacije nenadležnih i neodgovornih pojedinaca, dok je za Predsjedništvo Boračke organizacije ona jedini mogući način u ovakvoj situaciji da izbori budu provedeni.“Izbori na nivou Boračke organizacije RS su 3. septembra i mi moramo imati svoje delegate koji će učestvovati u izboru rukovodtva BORS-a, kažu inicijatori sjednice. Glamočanin ističe da je bolje i ne imati delegate na septembarskoj izbornoj skupštini BORS-a, nego ih ishitrenim postupcima imati, a dobiti rukovdstvo opštinske Boračke organizacije po političkim šablonima, kakvo je kaže i sadašnje republičko rukovodstvo Boračke organizacije. U problematiku gradiških boraca uključila se i republička Boračka organizacija. Predsjednik Statutarne komisije BORS-a Dražan Perendija obvijestio je da su jedinstvenog stava da se podržava zahtjev  - prijedlog za sazivanje Skupštine Boračke organizacije opštine Gradiška i da se o spornim pitanjima izjasni Skupština.

Pomenimo da su kandidati za predsjednika Skupštine Boračke organizacije Gradiška Zoran Lazić iz Kozinaca, Darko Gojković iz Rogolja, Jovo Šinik iz Gradiške i Željko Savanović iz Brestovčine. Zbog izostanka podrške u mjesnoj organizaciji Grad, Glamočanin je eliminisan iz konkurencije za ponovni izbor.

Info+ kablovski kanal