Vremenska prognoza

sreda, 15 april 2020 14:48

Na području PU Gradiška smanjen broj krivičnih djela, povećan broja narušavanja javnog reda i mira tokom vanrednih mjera

Policijska uprava Gradiška je održala konferenciju za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati rada u prvom tromjesečju ove godine.

Na području PU Gradiška smanjen broj krivičnih djela, povećan broja narušavanja javnog reda i mira tokom vanrednih mjera

„U izvještajnom periodu došlo je do smanjenja broja evidentiranih krivičnih djela, a povećana je njihova rasvijetljenost. Usljed pojačanih aktivnosti policijskih službenika, povećan je broj krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i privrednog kriminaliteta, te narušavanja javnog reda i miraa. Broj saobraćajnih nezgoda je smanjen. Imajući to u vidu, stanje na području koje operativno pokriva PU Gradiška možemo ocijeniti zadovoljavajućim“, naglasio je Bojan Škorić, načelnik PU Gradiška.

Broj krivičnih djela smanjen je u odnosu na prošlu godinu za oko 15 posto.

 Povećan je broj narušavanja javnog reda i mira. To se prije svega odnosi na prekršaje počinjene u vrijeme mjera uvedenih zbog vanrednog stanja, a odnose se na ograničenje kretanja na određenom prostoru, za vrijeme policijskog časa i prekršaje koje su počinile osobe starije od 65 godina.

Manji je i broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na uporedne pokazatelje iz prethodne godine, za oko 6 posto. U prva tri mjeseca ove godine, tri lica su smrtno stradala, njih 13 je teže povrijeđeno, dok je 37 lica zadobilo lakše povrede.

Policija je privremeno oduzela 14 vozila od višestrukih povratnika koji su počinili najteže prekršaje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Sa tim aktivnostima nastaviće i u narednom periodu. 

U prvom tromjesečju pronađen je i evidentiran 141 ilegalni migrant.

Evidentirano je 15 požara,ali i ovih dana su izraženi požari na otvorenom. Iz Policijske uprave zbog toga apeluju na sugrađane da budu oprezni prilikom paljenja i krčenja njiva, da se pridržavaju svih zakonskih propisa, te prethodno obavijeste vatrogasnu jedinicu.

Policijska uprava Gradiška također  apeluje na sugrađane da se pridržavaju svih mjera koje donose Republički i Gradski štab za vanredne situacije, te poštuju Zaključak o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona.

Info+ kablovski kanal