Vremenska prognoza

četvrtak, 26 jun 2014 14:42

Na mjesto direktora SSTŠ imenovana dva čovjeka

U SSTŠ u Gradišci juče su se na mjestu direktora pojavila dva čovjeka. Dragan Matavulj, imenovan od strane Školskog odbora te dosadašnji direktor Miladin Gagić, kome je podršku dalo resorno Ministarstvo i imenovalo ga za vršioca dužnosti direktora na period od 6 mjeseci.

Na mjesto direktora SSTŠ imenovana dva čovjeka

„U mandatu sam bio do 21.juna i dobio sam rješenje Ministarstva da ostajem na mjestu v.d. direktora 23.juna“, kaže Miladin Gagić, v.d. direktora SSTŠ Gradiška.

Istog dana je prema njegovim riječima, zasjedao i Školski odbor koji je na mjesto direktora imenovao Matavulja, donedavno direktora OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Turjaku, koji je juče došao na posao kao novoizabrani direktor.

U zvaničnom obavještenju koje smo dobili od Ministarstva prosvjete i kulture stoji da je resorni ministar dao saglasnost Školskom odboru za imenovanje Gagića, te da je Školski odbor odbio da prihvati tu saglasnost te imenovao Dragna Matavulja za direktora na period od 4 godine, čime je prekršio odredbe člana 97.Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, kojim je propisano da Školski odbor donosi odluku o izboru direktora tek nakon dobijanja saglasnosti od ministra prosvjete i kulture.

Matavulj danas nije želio pred kameru. U telefonskom razgovoru potvrdio je da je Ministarstvo juče tokom dana poništilo odluku Školskog odbora o njegovom imenovanju što je on ispoštovao i napustio prostorije SSTŠ. U školi, prema riječima Gagića, očekuju prosvjetnu inspekciju koja će provjeriti cijeli postupak izbora v.d. direktora i utvrditi dalje korake.

Info+ kablovski kanal