Vremenska prognoza

ponedeljak, 23 mart 2020 13:25

Kamioni blokirali Gradišku sa svih strana

Gotovo je nemoguće prići centru grada od silnih kolona kamiona zaustavljenih u prigradskim ulicama koji čekaju na prelazak granice u Hrvatsku.

Također, i na ulazu u BiH duga je kolona teretnih vozila na graničnom prelazu.

Kamioni blokirali Gradišku sa svih strana

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić smatra da bi kontrolni organi u Hrvatskoj trebalo da iznađu mjere kako bi ubrzale protok teretnog saobraćaja preko graničnog prelaza. „Kamioni su završili proceduru na Carinskom terminalu u Čatrnji, sada čekaju na prelazak granice u Hrvatsku, kako bi mogli nastavi put“, kaže Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške, dodajući da Komunalna policija i pripadnici Policijske uprave Gradiška kontrolišu vozače i usmjeravaju ih u kabine, kako se ne bi okupljali.

Iz AMS RS podsjećaju da je Srbija, zbog sprečavanja širenja korona virusa, zatvorila sve granične prelaze prema BiH, osim graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji su otvoreni samo za robni saobraćaj.
Sve granične prelaze prema BiH zatvorile su Hrvatska i Crna Gora, a ulazak u te zemlje je dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača I Šamac, a preko Crne Gore GP Klobuk.

Info+ kablovski kanal