Vremenska prognoza

petak, 08 septembar 2017 08:57

Jednostavnije i brže do neophodnih dozvola u Gradišci

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić zaključio je sporazum o saradnji i načinu pružanja usluga sa predstavnicima republičkih preduzeća i ustanova „Putevi Republike Srpske, „Vode Srpske“  i Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Jednostavnije i brže do neophodnih dozvola u Gradišci

Ovim sporazumom građani i privredni subjekti opštine Gradiška će u lokalnoj upravi jednostavnije moći pribaviti neophodne dokumente koji se odnose na lokacijske uslove, građevinsku i upotrebnu dozvolu.

Ranije je načelnik Adžić slične sporazume o tzv. jednošalterskom načinu poslovanja zaključio sa lokalnim preduzećima Vodovod, Toplana, Elektrodistribucija, te kompanijama Telekom i Blicnet.

Opština Gradiška je krajem prošle godine pristupila projektu privlačenja investicija i poboljšanju poslovnog okruženja na lokalnom nivou – „LIFE“, koji sprovodi Grupacija Svjetske banke u partnerstvu sa Ambasadom Velike Britanije u Bosni i Hercegovini. Upravo ovaj projekat predviđa jednostavnije administrativne procedure izdavanja dozvola, saglasnosti i odobrenja, jer se u praksi pokazalo da način pribavljanja predmetne dokumentacije najviše odbija investitore.

Info+ kablovski kanal