Vremenska prognoza

utorak, 03 jun 2014 15:19

Ispraćena još jedna generacija maturanata OŠ „Vasa Čubrilović“

Maturanti OŠ „Vasa Čubrilović“ zakoračili su u novo razdoblje života. Svečanom akademijom, uz prigodan program u Kulturnom centru, oprostili su se od nastavnika, koji su posljednji put prozvali svoje već sada bivše učenike.

Ispraćena još jedna generacija maturanata OŠ „Vasa Čubrilović“

Brojna publika u čijim redovima su sjedili roditelji, prijatelji, i ostali gosti imali su priliku čuti muzičke numere i recitacije koje su pripremili maturanti. Oni kažu da su uzbuđeni zbog ovog događaj,a i da će se uvijek rado sjećati druženja i nestašluka sa časova.

Ovom prilikom dodijeljena su priznanja učenicima koji su svoje školovanje završili odličnim uspjehom. Takođe je proglašen učenik generacije, a tom titulom okitila se Natalija Krsmanović.  “Sve razrede sam završila odličnim uspjehom, išla sam na razna takmičenja iz matematike I fizike, kao i u muzičkoj školi. Nije bilo teško,ali sam uložila mnogo truda i rada” kaže Natalija.

Pored nje u ovoj generaciji bilo je još učenika koji su ostvarili dobar uspjeh na brojnim takmičenjima, sa čime je zadovoljan  direktor OŠ „Vasa Čubrilović“ Vladimir Stanišljević. “Kao i prethodne generacije, tako je i ova zabilježila odlične rezultate na republičkom takmičenju u malom fudbalu zauzeli su četvrto mjesto. Imamo učenika koji se plasirao na državno takmičenje iz informatike. Nadam se da će ova škola i dalje biti reprezent naše opštine” rekao je Stanišljević.

Sve ovo što su učenici postigli za svaku je pohvalu, međutim ova školu kao i mnoge druge suočava se sa problemom sve manjeg broja đaka.  “Sto učenika jeste završilo deveti razred, mi zasada imamo testiranih 90 učenika za upis u prvi razreda. Vidi se pad što se tiče broja učenika,ali i dalje možemo imati četiri odjeljenja” rekao je Stanišljević.

Na ovoj svečanoj akademiji u naljepšim haljinama i odjelima maturanti su se oprostili jedni od drugih. Pred njima je novi put koji moraju preći kako bi zakoračili u svijet odraslih.

Info+ kablovski kanal