Vremenska prognoza

utorak, 28 april 2020 13:04

Infrastrukturno ulaganje na području Gradiške u vrijednosti od oko 2 miliona KM

Riječ je o asfasltiranju lokalnih i nekategorisanih puteva, ulica na području grada, te izvođenju radova na objektima infrastrukture u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli.

Infrastrukturno ulaganje na području Gradiške u vrijednosti  od oko 2 miliona KM

Nakon provedene tenderske procedure, Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisao je ugovore o realizaciji infrastrukturnih radova na području Gradiške sa banjalučkim preduzećem „Hidro-kop“. Riječ je o asfasltiranju lokalnih i nekategorisanih puteva, ulica na području grada, te izvođenju radova na objektima infrastrukture u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli.

„Asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva biće finansirano iz sredstava od eksploatacije drvnih sortimenata na području Gradiške, u dužini oko 8,5 km", ističe Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške i dodaje da radovi obuhvataju i uređenje klizišta na tim relacijama. Vrijednost ugovorenog posla iznosi  oko 880 000 KM. U vrijednosti od 187 000 KM biće asfaltirano 1,5 KM gradskih ulica. „U Agroindustrijskoj zoni ugovorili smo, u vrijednosti od 966 000 KM, završetak kružnih saobraćajnica, izgradnju kanalizacije, te prosijecanje puteva, kako bismo otvorili sve građevinske parcele“, kaže Adžić i dodaje da i u aktuelnoj situaciji postoji interes domaćih i ino partnera za investiranje.

„Pripremni radovi će odmah započeti, kako bi ugovoreni rokovi mogli biti ispoštovani. Sljedeće sedmice nastupamo, kako bismo u zoni za dva mjeseca završili radove, a lokalne i nekategorisane puteve asfaltirali  za 45 dana“, kaže Goran Babić, rukovodilac operative u preduzeću „Hidro-kop“.

Gradonačelnik Adžić pojašnjava da će asfaltiranjem lokalnih i nekategorisanih puteva biti obuhvaćeno oko 13 mjesnih zajednica na području Gradiške, u kojima su putevi od značaja za pripadajuće i susjedne mjesne zajednice, a njima se odvija utobuski saobraćaj učenika i drugih putnika.

Info+ kablovski kanal