Vremenska prognoza

petak, 25 mart 2016 14:03

Gužve na graničnom prelazu u Gradišci

Vjernici katoličke vjeroispovjesti danas proslavljaju Veliki petak, dan stradanja i smrti Isusa Hrista.

Gužve na graničnom prelazu u Gradišci

Ovaj dan vjernici provode u molitvi i postu, kako bi se pripremili za najradosniji hrišćanski praznik, Vaskrs, koji se, po Gregorijanskom kalendaru, ove godine proslavlja 27. marta.

Mnogi katolici iz zemlje i inostranstva, praznike će provesti sa svojim najbližima, što je dovelo do povećanog intenziteta saobraćaja na graničnom prelazu u Gradišci.

„Na graničnom prelazu u Gradišci čeka se do sat vremena. Na prelazu Jasenovac – Donja Gradina zadržavanja su oko 20 minuta, dok na graničnom prelazu u Kozarskoj Dubici nema većih gužvi“, rekao je Elvir Mehinagić, šef smjene na graničnom prelazu Gradiška.

Mehinagić savjetuje građane da obrate pažnju na izvještaje medija o stanju na graničnim prelazima u RS, te da u skladu s tim, biraju alteranitvne putne pravce.

„Na ovom graničnom prelazu povećana je frekvencija teretnih vozila i autobusa. Putnička vozila izbjeći će gužvu ukoliko se preusmjere na prelaze Jasenovac ili Kozarska Dubica, kaže Mehinagić.

Putnici koje smo sreli na ulazu u BiH kažu da su čekanja prilično naporna. Kraća zadržavanja zabilježena su na izlazu iz zemlje.

Nakon praznika, ponovne gužve očekuju se u toku sljedeće sedmice, ali uglavnom na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

 

Info+ kablovski kanal