Vremenska prognoza

subota, 09 maj 2020 11:57

Gradonačelnik Gradiške pozvao na dosljednu primjenu mjera tokom rada

Uz poštovanje propisanih mjera, u vremenskom periodu koji ne narušava zabranu kretanja koja počinje u 22 časa, od ponedjeljka, 11. maja, biće dozvoljen rad ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, frizerskih i kozmetičkih salona, ustanova predškolskog vaspitanja, privatnih stomatoloških ambulanti, fitnes centara...

Gradonačelnik Gradiške pozvao na dosljednu primjenu mjera tokom rada

Svi subjekti su dužni organizovati rad, uz obavezno preduzimanje mjera propisanih uputstvom Instituta za javno zdravstvo za sprečavanje pojave i širenja virusa korona

Na odgovornost u provođenju mjeera pozvao je i gradonačelnik Gradiške. „Moramo biti principijelni i pridržavati se svih  mjera, ovo je šansa da se objekti otvore i da pojedine djelatnosti ponovo počnu sa radom“, ističe Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

U toku sljedeće sedmice, uz primjenu svih mjera, sa radom počinje i predškolska ustanova „Lepa Radić“. Gradonačelnik Adžić je podsjetio na zaključak gradskog Štaba za vanredne situacije koji je donio odluku da za mart roditelji plaćaju 50 odsto, a za april i maj biće u potpunosti oslobođeni plaćanja naknade za smještaj i boravak djece u vrtićima.

Hoteli i moteli mogu da pružaju usluge u restoranima, takođe, poštujući preporuke i  mjere koje su na snazi. Na snazi ostaje zabrana javnih okupljanja, rada bazena, velnes centara, sportskih organizacija i škola sporta, te dječijih igraonica i treninga za sportiste.

Info+ kablovski kanal