Vremenska prognoza

petak, 15 maj 2020 13:27

Gradiškoj Bolnici doniran respirator

Zahvaljujući donatorskim sredstvima, koja je u najvećem iznosu obezbijedila porodica Fazlić iz Kanade, gradiškoj Bolnici uručen je respirator za potrebe  pacijenata zaraženih virusom korona.

Gradiškoj Bolnici doniran respirator

Donaciju je rukovodstvu ove zdravstvene ustanove predao gradonačelnik Zoran Adžić.

Društvenu solidarnost pokazali su i drugi donatori iz Gradiške, koji su zajedno sa Gradskom upravom, prikupili preostali iznos sredstava, kako bi se kupio respirator vrijedan 32 000 KM.

„Najveću donaciju, u iznosu od 17 700 KM, obezbijedili su supružnici Dalila i Damir Fazlić. Inače, Dalila je kćerka pokojnog doktora Remze Suhonjića“, ističe gradonačelnik Zoran Adžić, zahvaljujući donatorima na iskazanoj solidarnosti. Bolnica je do sada za potrebe pacijenata zaraženih virusom korona raspolagala jednim respiratorom.

„Još jedan respirator je svakako značajan za zbrinjavanje pacijenata koji imaju tešku kliničku sliku i kojima je potrebna mehanička ventilacija. Kad epidemija prođe, respirator ćemo korisiti za potrebe teških hroničnih bolesnika i samim tim je vrijednost ove donacije višestruka“, kaže Rajko Dodik, v.d. direktora JZU „Bolnica“ Gradiška, ističući zahvalnost donatorima.

U proteklom periodu su donatorskim sredstvima i sredstvima Grada, gradiškoj bolnici obezbijeđena dva aspiratora i jedan monitor za praćenje vitalnih funkcija pacijenata. Grad je još ranije otvorio račun posebnih namjena za prikupljanje donacija za nabavku medicinske i zaštitne opreme, te dezinfekcionih sredstava, sa ciljem suzbijanja širenja virusa korona. „Mnoge kompanije i pojedinci sa područja Gradiške obezbijedili su robne donacije za zdravstvene ustanove, a na račun posebnih namjena, koji je i dalje otvoren,  do sada je uplaćeno više od 60 000 KM“, rekao je gradonačelnik Adžić, ističući da je Grad donirao 20 000 KM, te da je na zvaničnoj web stranici grada Gradiška objavljen spisak donatora i vrijednost novčanih i robnih donacija.

Info+ kablovski kanal