Vremenska prognoza

petak, 16 maj 2014 15:30

Gradiška pomaže ugroženim opštinama

Na jutros održanoj sjednici Štaba za vanredne situacije opštine Gradiška između ostalog je pokrenuta akcija da se najugroženijim područjima u Republici Srpskoj hitno obezbijede i dostave neopodne životne namirnice i artikli.

Gradiška pomaže ugroženim opštinama

„Obavezali smo sve pekarske kapacitete da se intenzivno pristupi pečenju hljeba, kako bi smo oko 15 časova obezbijedili transport u pravcu Doboja. Uz hljeb ćemo dostaviti i vodu, konzerve. Kamion će biti upućen u kasarnu Miljakovac prema Doboju“ rekao je Zoran Latinoović, načelnik opštine Gradiška. Akciji su se priključili brojni privrednici. „Jutros je tu aktivnost pokrenula grupa građana da se pomogne ugroženim područjima RS. Moram da pohvalim pekare koju su odmah odreagovali, kao i one ljude koji su kupili određenu količinu vode“ kaže Mićo Lukić.

I narednih dana dostavljaće se pomoć ugroženim područjima,rekli su nadležni u opštini Gradiška. „Sutra organizujemo prevoz većeg djela robe iz Crvenog krsta, prijepodne jedan kamion sa brašnom, 400 litara ulja, 200 kg šećera kao i konzerve. Ovo su prvi koraci, nadam se da ćemo u ovoj prilici pokazati humanost“ rekao je Ljubimko Čakalj, načelnik Odjeljenj za privredu i poljoprivredu.

S obzirom na tešku situaciju i veliki broj evakuisanih domaćinstava u RS, OO Crvenog krsta Gradiška apeluje na stanovništvo ove opštine da se uključi u humanitarnu akciju. „Ciljano idemo na prikupljanje posteljine, deka i konzervirane hrane. To zasad smatramo prioritetnim, kako bi se to što prije poslalo za Doboj“ istakla je Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška.

I iz arhijerejskog namjesništva gradiškog građane mole za pomoć. „Svjedoci smo katastrofalnih posljedica izazvanih poplavama, mještanima tih područja potrebna je pomoć u hrani, odjeći, obući. Molimo vas da u svojoj mogućnosti učestvujete u toj pomoći solidarnosti dobročinstva“ dodao je Mirko Milisavić, arhijerejski namjesnik gradiški.

Akcije za pomoć najugroženijim područjima u Republici Srpskoj pokrenute su i u drugim opštinama koje nisu zahvatile poplave.

Info+ kablovski kanal