Vremenska prognoza

ponedeljak, 11 avgust 2014 15:19

Gradiška motorijada okupila bajkere iz raznih krajeva

Veći broj motociklista proteklog vikenda prodefilovalo je ulicama Gradiške. To je upriličeno zahvaljujući moto klub „Gremium“ koji je i ove godine organizovao tradicionalnu motorijadu.

Gradiška motorijada okupila bajkere iz raznih krajeva

U krugu bivše Ciglane u Bok Jankovcu okupili su se bajkeri iz Srbije, Slovenije, Njemačke, Austrije, BiH i Švajcarske. Među njima je bio Miroslav Stojnić koji je sa članovima svog kluba iz Švajcarke prešao više od 900 kilometara da bi prisustvovao gradiškoj motorijadi. Ovaj događaj kaže da ne propušta.

Motoristima u Gradišci, četvrti put u goste došli su i članovi novosadskog Gremiuma,a redovni posjetioci gradiške motorijade su i članovi moto kluba iz Šamca.

Predstavnici gradiškog moto kluba kažu da u svijetu ima 140 klubova Gremiuma koji ukupno broje oko 6000 članova. U Gradišci se taj broj kreće od 8 do 12 ljudi.

Domaćini su se i ove godine potrudili da prirede dobar program iako kažu da je osnovni cilj organizovanja motorijade druženje članova moto kluba koji baš zbog ovakvih događaja godišnje prelaze na hiljade kilometara.

Motorijadu u Gradišci posjetila je mlađa i starija populacija.Oni su na svojstven način uživali u ovom druženju tako da kada se sve sagleda ova dvodnevna manifestacija postala je prepoznatljiva, jer okuplja ljude različitih generacija i iz raznih krajeva.

Info+ kablovski kanal