Vremenska prognoza

ponedeljak, 11 maj 2020 12:03

„Gradid inžinjering“ završava poslove na uređenju novog višenamjenskog objekta u MZ Kruškik

Preduzeće „Gradid inžinjering“ je izabrano kao napovoljniji izvođač. Ugovoreni poslovi koštaće oko  155 000 KM, a trebalo bi da budu završeni za četiri mjeseca.

„Gradid inžinjering“ završava poslove na uređenju novog višenamjenskog objekta u MZ Kruškik

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisao je ugovor sa preduzećem “Gradid inžinjering“  o izvođenju završnih radova na višenamjenskom objektu u MZ Kruškik. „Nakon izgradnje i pokrivanja objekta, raspisali smo tender za realizaciju druge, završne faze, ugradnje instalacija, stolarije i vanjskog uređenja. Preduzeće „Gradid inžinjering“ je izabrano kao napovoljniji izvođač“, ističe gradonačelnik Zoran Adžić. Ugovoreni poslovi koštaće oko  155 000 KM, a trebalo bi da budu završeni za četiri mjeseca.

„Uspješno smo završili prvu fazu projekta, uprkos tome što smo sa poslovima već bili ušli u zimski period“, kaže Vasko Stojnić, direktor preduzeća „Gradid inžinjering“ Gradiška, nadajući se da će objekat biti završen u dogovorenom roku i s početka jeseni predat mjesnoj zajednici na upotrebu.

„Gradska uprava se još od samog početka mandata opredijelila za stvaranje uslova kako bi savjeti mjesnih zajednica nesmetano mogli funkcionisati i obavljati svoju ulogu, u smislu artikulisanja potreba za infrastrukturnim opremanjem i realizacijom društvenog, sportskog i kulturnog života u tim područjima“, podsjeća gradonačelnik Adžić, dodajući da se pristupilo uređenju domova u Gornjim i Donjim Podgradcima, Kočićevu, Drageljima, Vilusima.

„S ponosom mogu reći da uspješno napreduju radovi na izgradnji vrtića u Brestovčini, jednoj od najvećih mjesnih zajednica. U tom objektu biće smještene i kancelarije Savjeta ove mjesne zajednice“, dodaje gradonačelnik Adžić.

I društveni objekti, poput Doma kulture u Novoj Topoli, za čiju su rekonstrukciju, osim vlastitih sredstava, uložena i sredstva Vlade Srbije u iznosu od 500 000 KM, su pri kraju.Također, završeno je i unutrašnje uređenje doma u Vrbaškoj, koji je u sadašnjim okolnostima na raspolaganju Domu zdravlja i Bolnici za smještaj asimptomatskih pacijenata pozitivnih na virus korona. Čim uslovi dozvole, kažu nadležni, pristupiće se vanjskom uređenju, kako bi objekat mogao biti predat na upotrebu ovoj mjesnoj zajednici.

Info+ kablovski kanal