Vremenska prognoza

petak, 23 maj 2014 13:51

Gimnazijalci proslavili matursko veče

Nakon obustavljanja nastave u Gradišci i okruženju sve se u obrazovnom procesu polako normalizuje. Ove sedmice počeli su ispraćaji maturanata u srednjim školama. Prvi koji su u punom sjaju zablistali na ljetnoj pozirnici Kulturnog centra bili su gimnazijalci.

Gimnazijalci proslavili matursko veče

Prigodnim programom, od direktora i profesora oprostilo se 188 maturanta. Na njihovim licima iskrila je radost i uzbuđenje, ali istovremeno i sjeta na dane provede u školskim klupama Gimnazije.

Većina, sada već bivših gimnazijalaca, sa uspjesima će nastaviti i ubuduće.

Među maturantima najviše se po postignutim uspjesima istakao, Miloš Tomić koji je proglašen učenikom generacije. „Uložio sam dosta truda i ovim putem se zahvaljujem drugovima i profesorima koji su mi pomagali tokom ove četiri godine“ kaže Tomić.

Mladosti i ljepoti ovih maturanata divili su se brojni posjetoci, rodbina i prijatelji,a 53. generaciju pohvalio je direktor Gimnazije Petar Bursać. “U ovoj generaciji je 56 učenika na drugom polugodištu završilo sa odličnim uspjehom, 41 učenik je oslobođen mature,a 16 je u sva četiri razreda imao odličan uspjeh i primjerno vladanje, prosjek 5,0” dodao je Bursać

Nakon prigodne manifestacije,maturanti Gimnazije su prošetali centrom grada te su veselje nastavili u restoranu i sigurno do zore slavili završetak najljepše i najbezbrižnije epohe života.

Info+ kablovski kanal