Vremenska prognoza

petak, 22 maj 2020 14:18

Donacija za članove "Duge"

Gradiško Udruženje roditelja djece sa autizmom „Duga“, u saradnji sa Servis centrom „Dajte nam šansu-Zvjezdice Banja Luka“, organizovalo je podjelu prehrambeno-higijenskih paketa za članove Udruženja, koji su obezbijeđeni donacijom republičkog Ministarstva finansija.

Donacija za članove "Duge"

„Donacija je vrijedna 1 500 KM, a pakete je dobilo tridesetak članova „Duge“, ističe Saša Kasagić, predsjednik Udruženja „Duga“ i dodaje da se ovoj donaciji pridružila i Gradska organizacija Crvenog krsta, koja je također obezbijedila pakete za članove „Duge“.

U Udruženju kažu da porodice i djeca vrlo teško podnose period u kome su obustavljene sve aktivnosti Udruženja, zbog situacije izazvane širenjem virusa korona.

„Bazirali smo se u ovom periodu, kroz niz aplikacija, putem viber grupe, na razgovore sa terapeutima, pokušavamo nadomjestiti barem dio onog što smo radili, ali to nije ni približno dovoljno“, kaže Kasagić. „Neophodna nam je podrška terapeuta i mnogo nedostaje  njihov rad i sa djecom i sa cijelom porodicom“, dodaje. Kasagić se nada da će epidemiološka situacija uskoro omogućiti da Udruženje Duga nastavi svoj rad.

Info+ kablovski kanal