Vremenska prognoza

subota, 24 april 2021 22:29

Dodijeljena javna priznanja povodom Dana grada

Povodom obilježavanja Dana grada, u Gradišci je upriličena svečana dodjela priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama i preduzećima.

Dodijeljena javna priznanja povodom Dana grada

Za izuzetan doprinos u liječenju stanovništva od bolesti Kovid 19, zahvalnice Grada su dodijeljene javnim zdravstvenim ustanovama Dom zdravlja i Bolnica, te dr Branki Milošević, načelniku Odjeljenja pulmologije u Bolnici i dr Slađani Tepavac, načelniku Higijensko-epidemiološke službe  Doma zdravlja.

Za postignute rezultate na polju razvoja i unapređenja obrazovnog procesa, Zahvalnica je dodijeljena Tehničkoj školi u Gradišci. Ova ustanova raspolaže tehnološki najsavremenijom opremom, a preteča je u uvođenju dualnog sistema obrazovanja.

Za postignute rezultate u oblasti privrede, Zahvalnice grada Gradiška dodijeljene su tapetariji „Matić“ d.o.o. Nova Topola, zanatskoj radnji „Besco“ i preduzeću „Agrofructus“ d.o.o. Gradiška.

Za postignute rezultate u oblasti umjetnosti, dobitnik javnog priznanja je Zlatan Vidović. On je, svojim ulogama, dao značajan doprinos promociji Gradiške u umjetničkoj sferi, navodi se u obrazloženju.

U oblasti humanitarnog rada uručene su dvije zahvalnice. Jedna Milanu Duvnjaku, volonteru Gradske organizacije Crveni krst. Posebno se istakao tokom pandemije virusa krona, kada je volontirao više od 1 000 sati. Velikim humanitarcem, posebno tokom aktuelne epidemiološke situacije, pokazao se i Darko Vujić, stavljajući se, među prvima, na raspolaganje Civilnoj zaštiti.

Za zasluge u oblasti ostvarivanja prava i poboljšanja položaja populacije penzionera, Zahvalnica grada posthumno je dodijeljena Ostoji Popoviću – Vici. Radni vijek je proveo na odgovornim radnim mjestima, a posebno se istakao višegodišnjim radom u Udruženju penzionera, gdje je obavljao funkcije predsjednika Skupštine i Udruženja.

Gradonačelnik Gradiške je nagrađenima čestitao Dan grada i zahvalio za doprinos razvoju sredine u kojoj žive i rade.

Dodjeli javnih priznanja prisustvovali su potpredsjednik republičke Vlade Anton Kasipović, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov i predsjednik opštine Zubin Potok Srđan Vulović.

Info+ kablovski kanal