Vremenska prognoza

četvrtak, 31 avgust 2017 13:37

Digitalni radar na putevima Gradiške i Srpca

U narednih četrnaest dana, na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška,  radarski sistem „Ramer“ digitalno će snimati prekršaje prekoračenja brzine, bez prisustva policijskog službenika.

Digitalni radar na putevima Gradiške i Srpca

U Policijskoj upravi naglašavaju da „Ramer“, između ostalog, mjeri brzinu na udaljenosti od 500 m, u više saobraćajnih traka, u oba pravca. Vozačima, koji počine prekršaj evidentiran „Ramerom“, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Također, policijski službenici PU Gradiška započeli su sa realizacijom akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, povodom početka nove školske godine. Obilaskom škola, policajci će procijeniti kada je najsvrsishodnije prisustvo policijskih službenika u blizini škola. Tokom septembra, organizovaće i edukativna predavanja za najmlađe učenike, na temu bezbjednog i pravilnog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju. Iz PU Gradiška apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni u vožnji, posebno u blizini škola, ali i na roditelje da djecu podsjete na osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, kao i na posljedice koje mogu nastupiti u slučaju nepoštivanja saobraćajnih pravila i propisa.

Info+ kablovski kanal