Vremenska prognoza

ponedeljak, 02 novembar 2020 17:29

Asfaltirane Lovćenska i Ulica Osmana Đikića

""Mali korak za Gradišku, veliki za našu mjesnu zajednicu", ističu mještani.

Asfaltirane Lovćenska i Ulica Osmana Đikića

U Mjesnoj zajednici Žeravica asfaltirana je dionica puta u dužini od 320 metara. Stanovnici Lovćenske ulice zadovoljni su što su prije zimskih dana dočekali asfalt, jer je, ističu, bilo vrlo teško voziti, a posebno pješačiti ovim putem, naročito kad su padavine. „Drago nam je da je ulica konačno asfaltirana, sve se može uraditi, samo je potrebno strpljenja“, kaže Dragan Pauković, predsjednik MZ Žeravica. „Ovo je mali korak za Gradišku, ali veliki za Žeravicu“, zadovoljno ističe mještanin Tihomir Dejanović.

U prisustvu mještana, novoasfaltirani pu u Lovćenskoj ulici mještanima je na upotrebu predao gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić. „Ova ulica je nekada bila asfaltirana, ali je zbog poslova na izgradnji kanalizacije prije šest godina, ostala raskopana i nezavršena do danas“, pojašnjava gradonačelnik. Dodaje da je Gradska uprava, u dogovoru sa Savjetom ove mjesne zajednce, uvrstila Lovćensku ulicu u plan ovogodišnjih investicija i u konačnici je asfaltirala.

U mjesnoj zajednici Žeravica sa nestrpljenjem iščekuju iduću godinu kada bi trebalo da počne realizacija kapitalnog projekta izgradnje kanalizacije. To je, ističe predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice, gorući problem mještana u ovom naselju. „Nakon tog posla, na red će doći još nekoliko ulica koje je potrebno asfaltirati“, dodaje Pauković.

Osim Lovćenske, neasfaltirana je od prije nekoliko godina ostala i ulica Osmana Đikića u Mjesnoj zajednici Obradovac. Ovih dana asfalt je postavljen u dužini od 660 metara.

Info+ kablovski kanal