Vremenska prognoza

četvrtak, 17 avgust 2017 13:15

Asfaltiran kilometar puta u Petrovom Selu

Ova aktivnost finansirana je zajedničkim sredstvima iz Budžeta opštine Gradiška i mještana, u iznosu od 70 000 KM.

Asfaltiran kilometar puta u Petrovom Selu

Simboličnim presijecanjem vrpce, put je na upotrebu predao načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić. Ovom prilikom je naglasio da je lokalna uprava snažno opredijeljena za unapređenje uslova života u seoskom području. “Poboljšanjem infrastrukture  na području cijele opštine nastojimo zadržati mlade ljude i u seoskim sredinama”, naglašava načelnik Adžić. Ističe cilj lokalne uprave da do kraja građevinske sezone pod asfalt stavi 12 km puteva, te rekonstruiše 8 km putne komunikacije, uz redovne održavanje svih ostalih putnih pravaca.

Mještani ističu zadovoljstvo što je lokalna uprava  prepoznala značaj izgradnje ovog puta koji spaja dvije mjesne zajednice Petrovo Selo i Karajzovce. Pored putne infrastrukture, mještani ovog sela ističu potrebu za kvalitetnijom elektro mrežom i vodosnabdijevanjem, te rekonstrukcijom škole u svom selu.

Ipak, u prioritet stavljaju proizvodnju od koje mahom žive. “Ovdje žive vrijedni poljoprivrednici, koji se pored negativnih efekata ovogodišnje suše bore i sa dugogodišnjim problemom plasmana proizvoda”, ističe Dušan Džajić, predsjednik Savjeta MZ Petrovo Selo. U lokalnoj upravi svjesni su teškoća sa kojima se suočavaju poljoprivrednici. Načelnik Adžić naglašava da će u razvoj privrede I poljoprivrede opštinska vlast usmjeriti značajne kapacitete. “Budžetom smo predvidjeli oko 250 000 KM za razvoj privrede i poljoprivrede u našoj opštini. Također, strateški cilj nam je dovesti investitora koji bi u Agroindustrijskoj zoni, otkupom i preradom poljoprivrednih proizvoda, ublažio gorući problem naših poljoprivrednika”, kaže Adžić.

Osim toga, naglašava načelnik, neophodno je uspostaviti kvalitetno zadružno organizovanje na području cijele opštine, jer je to, ističe, jedini način lakšeg pristupanja ozbiljnom evropskom tržištu.

Info+ kablovski kanal