Vremenska prognoza

Gradiška

Gradiška (5166)

Novosti vezane za gradisku opštinu

utorak, 31 mart 2015 12:53

Danas se završava akcija prikupljanja novčanih sredstva putem  humanitarnog broja 1415 za liječenje Dušana Vilića iz Bistrice kod Gradiške, koji je obolio od leukemije i novac mu je potreban za transplantaciju koštane srži.

Detaljnije →
utorak, 31 mart 2015 08:34

Na košarkaškim terenima Republike Srpske proteklog vikenda odigrano je 20. kolo Prve lige. Gradiška Kozara je u Aleksandrovcu savladala lidera na tabeli bijeljinski Radnik BN Basket 65:58 i nanijela mu tek drugi poraz u sezoni.

Detaljnije →
ponedeljak, 30 mart 2015 14:20

U Administrativnoj službi opštine Gradiška 6. aprila biće otvorena kancelarija za prijem građana kako bi mogli komunicirati sa poslanicima Narodne skupštine RS. Kancelarija Stručne službe Skupštine opštine građanima će biti na usluzi radnim danima od 10 do 13 časova.

Detaljnije →
subota, 28 mart 2015 13:22

Prilikom sistematskog pregleda kod djece obavezan je i stomatološki pregled u okviru kojeg je predviđena i prva posjeta beba kod stomatologa, koja bi trebala biti već po nicanju prvih mliječnih zubića. S obzirom da nicanje mliječnih zuba kod većine djece počinje oko 6 mjeseci, tad bi se trebao uraditi i prvi pregled.

Detaljnije →
petak, 27 mart 2015 14:01

Tekuća godina je izborna za Udruženje penzionera opštine Gradiška. To je potvrđeno na sjednici Skupštine ovog Udruženja na kojoj je usvojena odluka o sprovođenju redovnih izbora u toku aprila i maja mjeseca.

Detaljnije →
petak, 27 mart 2015 13:57

Stanovnici  Jerusalemske ulice u Gradišci, koja se nalazi na oko 100 metara od samog centra grada, ukazuju na na niz problema. Riječ je o dijelu gradskog područja koje je tokom proteklog rata granatirano. Ostale su ruševine koje svjedoče o pogibiji i ranjavanju nekoliko sugrađana. Zapuštenih  površina pribojavaju se brojni mještani.

Detaljnije →
petak, 27 mart 2015 08:28

Božica Radmirović je devedestih godina izbjegla sa područja Nove Gradiške i utočište potražila na području Gradiške. Iseljavala je i useljavala, ni sama ne zna koliko puta, da bi se donekle skućila u Gornjim Podgradcima. Uslovi u kojima živi su loši. Uspjela je doći do prve ploče i tu je stala. Božica je jedan od šest korisnika  pomoći za rekonstrukciju i završetak izgradnje stambenih jednicia sa kojima su ugovore potpisali načelnik opštine Gradiška i predstavnici republičkog Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica.

Detaljnije →
četvrtak, 26 mart 2015 14:40

Na konferenciji za medije koja je organizovana u gradiškom Kulturnom centru govorilo se o Međunarodnom festivalu stand up komedije koji će prvi put biti održan u Gradišci polovinom aprila. Na festivalu će nastupiti 15 komičara iz zemalja bivše Jugoslavije.

Detaljnije →
četvrtak, 26 mart 2015 14:18

Za još jednog učenika Tehničke škole u Gradišci obezbijeđeno je da praksu obavlja u privatnom preduzeću.

Detaljnije →
sreda, 25 mart 2015 14:47

Oko stotinu radnika a.d. “Ratarstvo“  iz Nove Topole, koje je u stečaju sedam godina,  protestom je izrazilo nezadovoljstvo svojim položajem i tražilo isplatu ličnih dohodaka.

Detaljnije →