Vremenska prognoza

četvrtak, 08 mart 2018 07:47

Otvorena izložba „Lekcija“ Zorana Pilipovića

Prva samostalna izložba fotografija pod nazivom „Lekcija“ autora Zorana Pilipovića otvorena je u Zavičajnom muzeju Gradiška.

Otvorena izložba „Lekcija“ Zorana Pilipovića

Na izložbi su brojni posjetioci, među kojima je bio načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, mogli vidjeti 15 fotografija koje kroz školske prazne učionice ukazuju na problem sve manjeg broj đaka. „Svi smo svjedoci pada nataliteta. Ja sam prolazeći kroz sela vidjao napuštene škole. Ja sam htio da na pravi način ukažem na taj problem, problem praznih škola“ kaže Zoran Pilipović, autor izložbe.

Otvarajući ovu izložbu ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević pohvalio je rad mladog autor koji na umjetnički način pokušava da ukaže na problem sve manjeg nataliteta. Smatra da ova izložba treba biti predstavljena i u drugim opštinama i gradovima u RS.

Zoran Pilipović student je na Akademiji umjetnosti u Banja Luci, odsjek dramski, grupa kamera. Kao snimatelj radio je na nekoliko studentskih igranih i dokumentarnih filmova. Samostalno je režirao i snimio dokumentarni film „Ljubav za dvije“ koji je na Sarajevo film festivalu prošle godine prikazan u zvaničnom programu.Njegov talenat na fakultetu prepoznali su i profesori. „Zoran je pokazao veliki talenat i zanimanje jako brzo napreduje. On je ovom izložbom pokazao jedan ozbiljan pristup umjetnosti“ rekao je Drago Vejnović, profesor na Akademiji umjetnosti u Banja Luci.

Zavičajni muzej veoma često organizuje ovakve  izložbe i na taj način podržava rad posebno mladih autora.

Izložba fotografija pod nazivom „Lekcija“ autora Zorana Pilipovića u Zavičajnom muzeju Gradiška biće otvorena narednih dvadesetak dana.

Info+ kablovski kanal